Előfizetői tartalom

Andreas Treichl: érdekes a babaváró hitel, de nem csak ez érdekes Magyarországban

Palkó István, Bécs
Komoly problémának nevezte Európa "japanizálódását" az Erste Group mai féléves eredményértékelő sajtótájékoztatóján Andreas Treichl, aki idén év végéig tölti be az osztrák bankcsoport vezérigazgatói pozícióját. Az alacsony hozamkörnyezet nemcsak vagyonvesztést okoz, de a magas ingatlanárak miatt fiatalok tömegeinek életkezdését is megnehezíti. A magyar babaváró hitelt érdekes és szórakoztató megközelítésnek nevezte. A Portfolio kérdésére Treichl azt mondta: ha a magyar kormány megkeresné őket a Budapest Bankkal kapcsolatos ajánlattal, komolyan fontolóra vennék a vásárlást, de ez még nem történt meg, és csekély esélyt látnak rá.

Az Erste Group ma reggel tette közzé első féléves gyorsjelentését, amelyben az elemzői várakozásoknál jobb eredményről adott számot az osztrák bankcsoport, ugyanakkor a piac 3%-os eséssel fogadta a jelentést (feltételezésünk szerint a szinten tartott menedzsmentvárakozások miatt).Kapcsolódó cikkünk2019.07.31Egyetlen szépséghibával remekelt az ErsteAndreas Treichl vezérigazgató...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái