Előfizetői tartalom

Jó hír a nyugdíjra gyűjtőknek: visszajöttek a buliba a munkahelyek

Portfolio
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (ÖPOSZ) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona 5,8 százalékkal 1398 milliárd forintra nőtt a második negyedévben. A munkáltatók a március végi helyzethez képest a második negyedévben jelentősen, 33 százalékkal emelték hozzájárulásaik mértékét, ugyanakkor éves összevetésben az állami támogatásnak tekinthető adóvisszatérítéssel ösztönzött egyéni és munkáltatói befizetések is csökkentek. A pénztártagok számára az egészségmegőrzés továbbra is kiemelten fontos, ezt jelzi, hogy az egészségpénztáraknál az egyéni befizetések éves összevetésben 15,5 százalékkal 12 milliárd forintra nőttek - derül ki az ÖPOSZ sajtóközleményéből.

A nyugdíjpénztárak teljesítményéről, a fejlődési lehetőségekről és az öngondoskodási piac megújításáról is szó lesz a Portfolio október 1-jei Öngondoskodás konferenciáján. Részletek itt: Öngondoskodás 2019 INFÓJELENTKEZÉS Az egyik leglényegesebb mutató, a vagyongyarapodás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái