Előfizetői tartalom

Mesés vagyonokkal csábított, most falnak ütközött az iparág

Portfolio
Falnak ütközött tavaly az alapkezelői piac - írja a BCG legújabb, Global Asset Management tanulmányában. A nagy vagyonkezelői piacok tavaly többségükben negatív hozamokat tudtak csak felmutatni, a tőke elkezdett kiáramlani, ami sok esetben létszámcsökkentéshez vezetett. Mindezzel párhuzamosan a profitabilitás is csökkent, a bevételek pedig visszaestek, de a működési profit még így is elérte átlagban a 35%-ot, és sokat javít a képen az is, hogy az idei első félévben a piacok is magukhoz tértek. A technológiai újítások azonban elkerülhetetlenek, a BCG szerint öt olyan trend lesz, amely alaposan felforgatja majd az alapkezelői piac közeljövőjét.

Zsugorodó bevételek, csökkenő profit, szárnyaló költségek - de mi a helyzet a magyar alapkezelői piacon? Október 1-jén kiderül. Gyere el te is! Öngondoskodás 2019 INFÓJELENTKEZÉS Falnak ütközött az alapkezelői piacA tanulmány szerint a közeljövőben fel kell készülni arra, hogy a piacok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái