Most kell bankrészvényeket venni a neves alapkezelő szerint
Bank

Most kell bankrészvényeket venni a neves alapkezelő szerint

Portfolio
Túl messzire ment a piac a bankrészvények kiárusításával, a szektor hatalmas értéket kínál a hosszú távú befektetők számára - mondta egy neves londoni alapkezelő vezetője. Meg is nevezte kedvenc bankpapírjait.
A 12 milliárd dolláros vagyont kezelő Algebris alapító vezetője, Davide Serra a Financial Times szerint úgy látja, hogy bár az Európai Központi Bank vezetői valóban "megölik" a kontines bankjait a kamatmarzsok szűkítésével, az alapkezelők egy része túl pesszimistává vált a bankszektorral szemben. Mint mondja, derűlátó az európai bankok részvényeivel és néhány banki kötvénnyel kapcsolatban is.

Az európai bankrészvények kimaradtak az idei piaci raliból, a Stoxx Europe 600 bankindex idén több mint 9%-ot esett a tavalyi több mint egyharmados értékvesztés után. Ma már közel olyan olcsók a bankrészvények, mint az eurózóna adósságválsága alatt, 2012-ben voltak.

Az elemzők várakozásai szerint a következő hónapban -0,4%-ról -0,5%-ra csökkenti az EKB a betéti rátáját. Azóta, hogy a múlt hónapban Mario Draghi EKB-elnök kamatcsökkentést helyezett kilátásba, közel 11%-ot estek a bankok papírjai. A bankrészvények értékeltsége "kapitulált" Serra szerint, könyv szerinti értékük közel felén kereskednek velük, miközben az amerikaiaknál 1,2-szeres a szorzó.

Serra meg is nevezte azokat a "nemzeti bajnokokat", amelyekbe az utóbbi időszakban fektetett, és jól feltőkésített bankoknak számítanak: ilyen a Santander, a BNP Paribas, az UniCredit, a KBC, az ING és a Nordea is. A német bankpiacot viszont úgy tűnik, kerüli, mondván, az állami szereplők túl nagy versenybe hajszolják a nagyokat.
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Commerzbank