Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül
Bank

Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül

Portfolio
Június 17-én indult el a kereskedés a BÉT-en az MKB Bank részvényeivel, de csak elméletben. A gyakorlatban egyetlenegy részvény sem cserélt gazdát azóta, egészen máig. Bár ma délután bejelentették, hogy Szíjj László közvetett, 32,9%-os érdekeltsége egy ismeretlen befektetőkhöz kötődő magántőkealaphoz kerül, a tőzsdén továbbra sincs kötés.
A Portfolio Financial adatai szerint 6360 darab részvényre van beadva vételi ajánlat a tőzsdén, 2366 forintos ajánlati átlagáron. Legalább 15 millió forintnyi forgalom tehát már valószínűleg lett volna az MKB Bank részvényeinek piacán június 17-e óta, de ez nem történt meg eddig, mert a meglévő tulajdonosok közül senki sem ajánlotta fel még minimális mennyiségű részvényét sem.

Egy ma délutáni bejelentés szerint azonban mégis történik tulajdonosváltás a banknál:
Az Uncia Alpha Kft. megállapodott Szíjj Lászlóval, a tulajdonában lévő Bankonzult Finance Zrt. adásvételéről. Az üzletkötés során így az Uncia Alpha Kft. tulajdonosa, az Uncia Magántőkealap közvetetten 32,9% tulajdonrészt szerez az MKB Bank Nyrt-ben.

Az Uncia Magántőkealap alapkezelője a Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt., a befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele azonban nem képez nyilvános adatot, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra.

A vételár üzleti titok részét képezi. Az adásvétellel az MKB Bank közvetlen tulajdonosi szerkezete nem változik, a korábbihoz képest változatlan formában működik tovább. Az aláírást követően a felek megkezdik a hatósági tájékoztatást és engedélyeztetési eljárásokat - jelentették be.

A tulajdonosváltás után elmondható, hogy az MKB Bank közel feléről tudjuk csak biztosan, mely magánszemélyek állnak mögötte: ők Mészáros Lőrinc és neje.

Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül
Krones
szijjarto1119
Áder János köztársasági elnök (b), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b4) és Chikán Attila vezérigazgató MTI/Bruzák Noémi
Brexit_kiszivargott_brit terv_1500
U.S. President Donald Trump looks on as his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
shutterstock_611533595
BET
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
takarék_mti