Bank

Több banknál is leállt a számlafizetés - Brit ügyfelek ezrei nem fértek hozzá egyenlegükhöz

Portfolio
Az amerikai TSYS fizetésekkel foglalkozó cégnél beálló IT-probléma miatt a legnagyobb brit bankok ügyfelei nem tudták visszafizetni hitelkártya-adósságaikat és számlájukkal kapcsolatos információkat sem tudtak lekérni. A rendszerhiba kedd este lépett fel - írja a Financial Times.
Kedd este a Ryal Bank os Scotland, a Nationwide Building Society és a Tesco Bank ügyfelei sem tudták esedékes törlesztőrészleteiket fizetni a rendszerbe beálló hiba miatt. Mint kiderült, a probléma a TSYS fizetési szolgáltatónál jelentkezett, a cég üzemelteti a három nagybanknak ugyanis a fizetési felületet és felel annak akadálymentes működéséért.

A Financial Times úgy tudja, hogy a problémát néhányan már hétfőn reggel jelezték, miután akadozott a mobilbank, ez egészen keddig kitartott, mindeközben úgy tudni, a call centeresek sem tudtak segíteni az ügyfeleknek, miután ők sem láttak rá az ügyfelek számláira. A hiba különösen az RBS ügyfeleinél jött a legrosszabbkor, mivel az egybeesett a számlák és hátralékok díjmentes, augusztus 20-ával egybekötött fizetési határidejével.

AZ IT-hibák miatti bírságok listájában az RBS tudhatja magáénak a legnagyobb, ilyen ügyben kiszabott brit bírságot, a bank 56 millió fontot fizethetett, amiért 2012-ben több hétig nem működött megfelelően az IT-rendszere.
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Farkas Ádám_mti