Előfizetői tartalom

Magas beosztású kormányzati dolgozók rokonait foglalkoztatta a Deutsche Bank, hogy így szerezzen üzletet

Portfolio
Nem értékelte ügyes próbálkozásnak a Deutsche Bank emberfelvételi folyamatát és a mögöttes szándékokat az amerikai tőzsde- és piacfelügyelet (SEC), mivel 16 millió dolláros bírságot szabott ki a német nagybankra, miután úgy próbált több üzletet és pénzt bevonzani, hogy külföldi, magas beosztású hivatalnokok rokonait alkalmazta - írja a Reuters.

A SEC tájékoztatása szerint a német nagybank Ázsiában és Oroszországban dolgozó magas beosztású hivatalnokok szakmailag alig vagy egyáltalán nem hozzáértő rokonait alkalmazta, ezzel próbált a bank több üzletet kötni,illetve a meglévő ügyfeleit megtartani. Ezzel a bank megsértette az amerikai korrupciós törvényeket, emiatt pedig 16 millió dolláros bírságot szabtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés