Bank

Jelentősen visszavágta a CIG Pannónia célárfolyamát a Concorde

Portfolio
Belátható időn belül nem sikerül érdemi szinergiát kiaknáznia a CIG Pannóniának a Konzummal (Opusszal), mint ahogy másik jelentősebb akvizíció sem várható, ráadásul a nem élet üzletágban is jelentős veszteségeket könyvelt el a biztosító. Mindezek miatt a Concorde elemzője visszavágta a biztosító célárfolyamát és a korábbi felhalmozásról semlegesre rontotta a CIG Pannóniára vonatkozó ajánlását.
A biztosító második negyedéves gyorsjelentéséről ltt írtunk:Vágó Attila elemzése szerint:
  • Az új értékesítésekből származó évesített díjbevétele a biztosítónak elérheti a 3,5 milliárd forintot idén, ami meghaladja az elemzés által korábban várt 3-3,3 milliárdot.
  • A várakozások szerint a biztosítónak a második félévben mintegy 920 millió forintos adózás utáni eredménye lesz, ezzel pedig a teljes év 300 millió forint körül alakul majd. A nettó profit az évben a rendkívüli tételekkel módosítva 1,5 milliárdot tehet ki a CIG Pannóniánál, ami valamivel kevesebb, mint az elemző által korábban várt 2,1 milliárd. Ettől függetlenül 2022-re a biztosító 2,4 milliárd forintos nyereséget termelhet az elemzés szerint.
  • Kitér arra a korábbi megjegyzésre is, miszerint ha a CIG Pannóniának nem sikerül jelentős nem organikus lépéseket tennie egy éven belül vagy nem válik világossá, hogy a Konzummal (Opusszal) való együttműködés magasabb nyereséget hoz számára, akkor jelentősen csökkentheti a célárfolyamot. És hát nem sikerült.
  • Bár az elemző nem számít arra, hogy a következő években jelentőseb visszaesés lenne a biztosítónál a profitabilitásban, aggasztó, hogy a nem élet üzletágban jelentősebb veszteségeket szenvedett el, emellett a Konzummal(Opusszal) sem látszik olyan mély együttműködés kialakulása, amely pozitívan hatna a biztosító nyereségére rövid távon. Mindezek miatt az elemző úgy véli, a CIG Pannónia belátható időn belül nem fog érdemi szinergiát kiaknázni az Opusszal való partnerségéből vagy egyéb jelentősebb akvizíciót végrehajtani.
  • Ott van mindemellett az is, hogy a biztosítóban az Opsszual való szinergia mellett a külföldi niche piacokon való megjelenés volt a "nagyobb sztori", de az olasz példa is azt mutatja (nagyot bukott egy szerencsejáték-biztosításon),hogy ez egyelőre nem sikerült, így pedig igazából nem sok minden indokolja, miért forog a papír 14-es szorzóval, miközben a versenytársak 10-es szorzóval mennek.

Mindezek miatt a 12 havi célárfolyamot a korábbi 496 forintról 315-re vágja a Concorde elemzője, a korábbi felhalmozásról pedig semlegessé rontotta a részvényekre vonatkozó ajánlást. A 315 forintos célárfolyam egyébként nem sokkal magasabb a CIG Pannónia-részvények jelenlegi árfolyamánál.Jelentősen visszavágta a CIG Pannónia célárfolyamát a Concorde
warrenbuffettt
közösségi iroda
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock