Bank

33 ezer OTP-s ügyfél adatai szivárogtak ki Bulgáriában

Portfolio
Nem-digitális jellegű adatlopást hajtottak végre az OTP Csoport bolgár leányvállalata, a DSK ellen, amelyért a bolgár adatvédelmi hatóság ma 1 millió levás, mai árfolyamon mintegy 170 millió forintos bírsággal sújtotta a társaságot, mert nem tudta biztosítani, hogy minden körülmények között titokban maradjanak az ügyfelei személyes adatai - írja a bírság körülményei alapján a Reuters.
A DSK közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt jelezte, hogy elfogadja a bírságot és együttműködik a hatóságokkal, hogy javítani tudja személyes adatokkal kapcsolatos védelmi rendszerét.

Az ügy előzménye, hogy egy korábbi elítélt személy még júniusban azzal jelentkezett a DSK-nál, hogy a bank ügyfeleinek személyes adatairól rendelkezik adatokkal. Ezután a bank lefolytatott egy belső vizsgálatot, de nem talált hackelésre utaló jelet. Az adatvédelmi hatóság azonban vizsgálatot kezdeményezett és ennek eredményeként született meg a mostani bírság.

Az ügy lényege, hogy 33492 személy (DSK-ügyfél) adatai kerültek nyilvánosságra (harmadik félhez): teljes nevek, címek, személyi igazolvány másolatok, bankszámla számok, vagyoni helyzettel kapcsolatos egyéb adatokkal együtt. A hitelgarantőrök személyes adatai, házastársaik adatai és 23 ezer hiteldosszié szerződéses részletei is illetéktelenek kezébe kerültek.
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Commerzbank