Már a gazdagok is félnek: halmozzák a készpénzt
Bank

Már a gazdagok is félnek: halmozzák a készpénzt

Portfolio
Vagyonuk egyre nagyobb arányában kezdik halmozni a készpénzt a gazdagok, vannak olyan vagyonkezelő bankok, ahol a gazdag ügyfelek pénzének közel harmada hever parlagon - írja a Financial Times.
A magyar gazdagok befektetési szokásairól is szó lesz október 1-jei Öngondoskodás konferenciánkon. Regisztrálj még ma!A legalább egymillió dollárral bíró vagyonos emberek elkezdték halmozni a készpénzt, mégpedig nem is kis ütemben, mindez pedig több okból sem tetszik a vagyonkezelőknek. A Capgemini jelentése szerint a dollármilliomosok vagyonuk közel 28%-át tartották készpénzben az idei első félévben, egy évvel ezelőtt ez az arány alig több mint 27%-ot tett ki.

Hasonló trendeket lehet megfigyelni a UBS-nél is, a világ legnagyobb vagyonkezelőjénél a gazdag ügyfelek által tartott készpénz aránya jelenleg 26%-on áll, ami egy százalékpontos emelkedés az év eleji szintről. A Credit Suisse-nél ez az arány júliusban 29%-ot tett ki.

A vagyonkezelők szerint a globális gazdasági bizonytalanságok és a részvények korántsem derűs kilátásai vannak az okok között, amiért a vagyonos ügyfelek vagyonuk egy jelentős részét inkább készpénzben tartják.

A vagyonkezelők ezeknek a trendeknek az üzleti okok mellett amiatt sem örülnek, mert nem jó, amikor az ügyfelek azt gondolják, hogy egy alacsony hozamkörnyezetben a készpénz a legjobb befektetés. Már csak azért sem, mert az utóbbi években jelentős emelkedést mutattak a részvénypiacok, ebből pedig sokan kimaradtak amiatt, mert féltek beszállni.
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Commerzbank