Már a gazdagok is félnek: halmozzák a készpénzt
Bank

Már a gazdagok is félnek: halmozzák a készpénzt

Portfolio
Vagyonuk egyre nagyobb arányában kezdik halmozni a készpénzt a gazdagok, vannak olyan vagyonkezelő bankok, ahol a gazdag ügyfelek pénzének közel harmada hever parlagon - írja a Financial Times.
A magyar gazdagok befektetési szokásairól is szó lesz október 1-jei Öngondoskodás konferenciánkon. Regisztrálj még ma!A legalább egymillió dollárral bíró vagyonos emberek elkezdték halmozni a készpénzt, mégpedig nem is kis ütemben, mindez pedig több okból sem tetszik a vagyonkezelőknek. A Capgemini jelentése szerint a dollármilliomosok vagyonuk közel 28%-át tartották készpénzben az idei első félévben, egy évvel ezelőtt ez az arány alig több mint 27%-ot tett ki.

Hasonló trendeket lehet megfigyelni a UBS-nél is, a világ legnagyobb vagyonkezelőjénél a gazdag ügyfelek által tartott készpénz aránya jelenleg 26%-on áll, ami egy százalékpontos emelkedés az év eleji szintről. A Credit Suisse-nél ez az arány júliusban 29%-ot tett ki.

A vagyonkezelők szerint a globális gazdasági bizonytalanságok és a részvények korántsem derűs kilátásai vannak az okok között, amiért a vagyonos ügyfelek vagyonuk egy jelentős részét inkább készpénzben tartják.

A vagyonkezelők ezeknek a trendeknek az üzleti okok mellett amiatt sem örülnek, mert nem jó, amikor az ügyfelek azt gondolják, hogy egy alacsony hozamkörnyezetben a készpénz a legjobb befektetés. Már csak azért sem, mert az utóbbi években jelentős emelkedést mutattak a részvénypiacok, ebből pedig sokan kimaradtak amiatt, mert féltek beszállni.
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
online hitel kölcsön