Előfizetői tartalom

MNB: tavasszal elszabadul a verseny a fizetéseknél

Portfolio
Jövő tavasszal három fontos változás is bekövetkezik a magyar fizetési rendszerben: jön az azonnali fizetés, életbe lép a PSD2 és a fizetési számlákról/bankváltásról szóló irányelv, így az MNB arra számít, hogy elszabadul a verseny a magyar fizetési piacon. Az 57-dik Közgazdász-vándorgyűlés azonnali fizetésről szóló szekciójában elhangzott, hogy szükség volt a szabályozó erőteljes fellépésre az azonnali fizetés „kikényszerítésére”, mivel a bankszektor magától csak jóval később jutott volna el idáig.  De még korántsem tökéletes a rendszer, a kapcsolódó szolgáltatások terén van még hova fejleszteni.

A témáról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Portfolio Banking Technology 2019 INFÓJELENTKEZÉS Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója az azonnali...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái