Bank

Szabotált egy utasszállító repülőgépet egy szerelő

Portfolio
Azzal vádolják az American Airlines egyik szerelőjét, hogy szándékosan szabotálta egy repülőgép navigációs rendszerét júliusban. Szerencsére nagy katasztrófa nem történt, viszont a gép nem tudott felszállni. Az alkalmazottat kirúgták, majd a hatóságok őrizetbe vették.

Július 17-én próbált meg felszállni a Bahamákról az American Airlines 2834-es járata, amikor a hajtóművek beindításakor hibaüzenetet kapott a pilóta. A gép 150 utasát leszállították, majd egy másik járatot indítottak, a repülőt pedig kivonták a forgalomból - írja a CNBC.

A szerelő műanyaghabot fújt a repülőgép egy fontos műszerébe, amely a gép sebességét és irányát méri, ami a műszer meghibásodását eredményezte. A szabotázst azért követte el a műszerész, mert anyagi vitába keveredett a vállalattal, ami "pénzügyileg megviselte."

A szerelőt, Abdul-Majdeed Marouf Ahmed Alanit elbocsátották, letartóztatták és a floridai törvényszéken elindították a tárgyalását. A volt mechanikai szakember szerint nem akart senkit bántani, csak azt akarta, hogy a gép késsen vagy hogy töröljék a járatot.

Az American Airlines egyébként már az év eleje óta vitában áll a mintegy 12 ezer szerelőt és műszaki szakember tömörítő szakszervezetekkel, melyeket a cég azzal vádolt, hogy több ízben is szabotálták járatait és szándékosan akadályozták a gépeinek forgalmát.

"A szakszervezet szemszögéből soha nem tudnánk még csak ennek a gondolatával sem egyetérteni" - reagált a Transport Workers Union alelnöke a hírre.

GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Divatos húzással hozott meglepetést ma reggel az Erste