Bank

Szabotált egy utasszállító repülőgépet egy szerelő

Portfolio
Azzal vádolják az American Airlines egyik szerelőjét, hogy szándékosan szabotálta egy repülőgép navigációs rendszerét júliusban. Szerencsére nagy katasztrófa nem történt, viszont a gép nem tudott felszállni. Az alkalmazottat kirúgták, majd a hatóságok őrizetbe vették.

Július 17-én próbált meg felszállni a Bahamákról az American Airlines 2834-es járata, amikor a hajtóművek beindításakor hibaüzenetet kapott a pilóta. A gép 150 utasát leszállították, majd egy másik járatot indítottak, a repülőt pedig kivonták a forgalomból - írja a CNBC.

A szerelő műanyaghabot fújt a repülőgép egy fontos műszerébe, amely a gép sebességét és irányát méri, ami a műszer meghibásodását eredményezte. A szabotázst azért követte el a műszerész, mert anyagi vitába keveredett a vállalattal, ami "pénzügyileg megviselte."

A szerelőt, Abdul-Majdeed Marouf Ahmed Alanit elbocsátották, letartóztatták és a floridai törvényszéken elindították a tárgyalását. A volt mechanikai szakember szerint nem akart senkit bántani, csak azt akarta, hogy a gép késsen vagy hogy töröljék a járatot.

Az American Airlines egyébként már az év eleje óta vitában áll a mintegy 12 ezer szerelőt és műszaki szakember tömörítő szakszervezetekkel, melyeket a cég azzal vádolt, hogy több ízben is szabotálták járatait és szándékosan akadályozták a gépeinek forgalmát.

"A szakszervezet szemszögéből soha nem tudnánk még csak ennek a gondolatával sem egyetérteni" - reagált a Transport Workers Union alelnöke a hírre.

bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ai5