cfo2
Bank

György László: szinte rekorderek vagyunk a csúcstechnológiás beruházásokban

Portfolio
Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen – idézte Pilinszkyt a magyar gazdaság teljesítménye és válságállósága kapcsán mai Business and Finance Summit 2019 konferenciánkon György László államtitkár.

Többek között az alábbiakról beszélt György László:

  • A magyar gazdaság sokkal ütésállóbb, kevésbé sérülékeny, mint a korábbi világgazdasági lassulások, válságok előtt volt.
  • Például az államadósságunk már a válságkezelés idején is csökkenő pályán állt, és ma is ez a helyzet. Nálunk a legalacsonyabb a kivándorló lakosság aránya az ENSZ adatai alapján, ma már hazahozhatók a külföldön élő magyarok.
  • Magyarország a társasági adó és a munka terheinek csökkentésével élen jár, ennek, illetve a hitelkiáramlásnak, valamint az EU-források beáramlásának is köszönhetően 5% körüli gazdasági növekedést értünk el az elmúlt negyedévekben.
  • A külföldi működőtőke még mindig magas Magyarországon, de 2010 óta szinte kizárólag exportorientált ágazatokba érkezik hozzánk.
  • A stabil makrogazdasági alapok eredményeként befektetésre ajánlott kategóriába kerültek a magyar államkötvények stabil kilátással.
  • Magas, csúcstechnológiára építő beruházások valósulnak meg: az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor részaránya a 70%-ot közelíti. Ezzel Magyarország szinte rekorder, előzi Németországot, az USA-t, Nagy-Britanniát, az északi országokat és Ausztriát.
  • A kormány többek között a gazdasági növekedés biztosítása érdekében egyetemközpontú innovációs ökoszisztémák létrehozásán és a magyar innovációs rendszer felépítésén dolgozik. A digitalizációs alapinfrastruktúra fejlesztésével biztosítja a 4. ipari forradalomra való felkészülésünket.
  • A kelet-nyugati közlekedési összekötésünk nagyjából rendben van, a régiók és régiós országok egymás közötti összekötésére is nagy szükség van.
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
öngondi