takarék_mti
Bank

Új információk a takarékbanki átállásról: 2 napos bankszünnap lesz

Portfolio
Folyamatosan kapják az ügyfelek a takarékbanki átállásról szóló tájékoztató leveleket.Ebben több fontos részletre is felhívják a figyelmet, ilyen lesz a 2 napos bankszünnap, a netbanki változások, valamint egyes szerződéses feltételek módosulása és egységesítése.

Egyre több olvasónk kap tájékoztatást arról, hogy mire kell készülnie a takarékbanki átállásnál. A tájékoztatás az alábbi főbb gyakorlati tudnivalókra hívja fel a banki és takarékszövetkezeti ügyfelek figyelmét:

  • Október 31-én a Takarék Kereskedelmi Bank, valamint a 3A, a Békés, a Centrál, a Dél, a Fókusz, a Hungária Takarék, a Korona Takarék, az M7, a Nyugat, a Pátria és a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet beolvad a Takarékbank Zrt.-be.
  • Ez azt jelenti, hogy október 31-én a fent felsorolt beolvadó hitelintézetek összes betét-, hitel- és számlaszerződése a létrejövő új kereskedelmi bankhoz kerül az egyesülés keretében.
  • Az ügyfelek számlaszáma nem fog megváltozni, ezzel kapcsolatos teendő nincs. A nemzetközi utalásokhoz szükséges SWIFT kód viszont változik, mégpedig erre: TAKBHUHB.
  • Fontos, hogy november 4-én és 5-én az átállás miatt bankszünnap lesz, így október 31. után az első banki munkanap november 6-a (szerda) lesz.
  • Annak, aki takarékbanki ügyfél és az is marad, fontos, hogy meglévő hitel esetében az előtörlesztési szándékot lakossági ügyfélként 10, vállalati ügyfélként 5 banki munkanapra egységesül, de változik a késedelmes ügyletek kamatszámítása is, így ezekről érdemes lehet a banknál majd tájékozódni.
  • A fizetési számlák és fizetési számláról lekötött betétek esetében is több minden módosul,mint a díjak és jutalékok elszámolása, a betétek jóváírása.
  • Fontos, hogy az online vásárlás menüpontot a netbankból átmenetileg kivezetik, tehát az ismételt bevezetésig (amiről most még nincs konkrét információ és időpont) nem lehet a netbankon keresztül például autópályamatricát venni, díjneten keresztül fizetni vagy mobilegyenleget feltölteni.
  • A tokent a VICA2.0 alkalmazással váltják ki, ennek részleteiről a felhasználói kézikönyvben lehet bővebben olvasni.
  • Aki Prémium Gold ügyfél volt eddig, jó ha tudja, hogy november 1-től a Prémium vagy Privát Banking számlacsomagba szerződhet át.
  • Aki pedig nem akar az új banknál maradi, annak lehetősége van október 31-ig fennálló szerződését és szerződéseit írásban díjmentesen felmondani. Fontos, hogy a hitel és pénzkölcsön szerződések esetében minden adós és adóstárs beleegyezése is kell a felmondáshoz (ez esetben a még fennálló kölcsön egy összegben esedékessé válik).

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
maci
Frankfurti tőzsde
GettyImages-915743840
Renault
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
maci