idős_nyugdíj_mti
Bank

Nyugdíj, az bezzeg kell a magyarnak, de alig tesz félre rá

Portfolio
Miért van az, hogy ha nyugdíjról van szó, a legtöbb magyar úgy gondolja, az jár neki, de, hogy miből lesz nyugdíj, azt már csak kevesen gondolják át és még kevesebben tesznek érte. A Portfolio október 1-jei Öngondoskodás konferenciáján a nyugdíj-megtakarítási piac neves képviselőit kérdezzük arról, miért csökken a nyugdíj-megtakarítási termékek iránti kereslet, valóban jó ötlet lenne-e a jóléti alapok felállítása és mi lesz, ha berobban a piacra a nyugdíjkötvény.

Nem csak kevesen vannak, keveset is tesznek félre nyugdíjas éveikre a magyar fiatalok önkéntes pénztárakban - ez derül ki az MNB nemrég publikált pénztári számaiból. A 30 év alattiak megtakarítása volt a legkevesebb tavaly 11 milliárd forinttal, ez gyakorlatilag eltörpül a 45-59 éves korcsoport 666 milliárdos megtakarítása mellett. Mindez azt is mutatja, hogy a 30 év alattiak megtakarítása még az 1%-ot sem éri el a teljes vagyonon belül, ezzel szemben 45-59 éveseké a közel felét teszi ki.

A konferencián több, az öngondoskodási és megtakarítási piacot érintő témával foglalkozunk majd, ilyen lesz a lakossági állampapírok kiszorító hatása, a megtakarítási és befektetési termékek helyzete, jövőképe, az új termékfejlesztési és hozamkeresési irányok. A délután folyamán a privát és prémium banki piac aktualitásaira is kitérünk, valamint arra, hogyan lehetne újra népszerűvé tenni a nyugdíjcélú megtakarításokat.

A konferencia negyedik szekciójában a nyugdíjkiegészítés helyzetéről Nagy Koppány, az MNB Biztosítás-, pénztár- és közvetítők felügyeleti igazgatóságának igazgatója tart majd előadást, ezt kővetően a Gemius felméréséből kiderül, mit gondolnak a magyarok a nyugdíjcélú megtakarításokról.

Nagy Koppány

MNB - Biztosítás-, pénztár- és közvetítők felügyeleti igazgatóság, igazgató

Nagy Koppány 2013 novembere óta igazgatója a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás, pénztár, pénzügyi vállalkozások és közvetítők felügyeleti igazgatóságának. 14 éves pályafutása alatt biztosítói, pénztári,...
Tovább
Nagy Koppány 2013 novembere óta igazgatója a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás, pénztár, pénzügyi vállalkozások és közvetítők felügyeleti igazgatóságának. 14 éves pályafutása alatt biztosítói, pénztári,... Tovább

A szekciót és egyben a konferenciát záró panelbeszélgetésben arra keressük a választ, hogyan lehetne ismét népszerűvé tenni a nyugdíjcélú megtakarításokat. Kitérnénk arra, melyek most a legnagyobb gátjai a nyugdíjcélú öngondoskodási termékeknek, egyáltalán kell-e a magyaroknak ilyen termék, mit okozhat a nyugdíjkötvény megjelenése vagy az MNB által felvázolt jóléti alapok létrehozása. A termékfejlesztési és hozamszerzési irányokat is érintenénk, valamint azt, hogy erre a piacra milyen hatással van az állampapír plusz iránti fokozott kereslet. A panelrésztvevők:

  • Czene Árpád, igazgatósági tag, NN Biztosító
  • Hardy Ilona, alapító, IT-elnök, Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár
  • Kravalik Gábor, elnök, ügyvezető, Pénztárszövetség, Allianz Egészségpénztár
  • Nagy Csaba, ügyvezető igazgató, OTP Önkéntes Nyudíjpénztár, Pensions Europe IT tagja

Ha kíváncsi vagy, milyen jövőt vázolnak a magyar nyugdíjhelyzetről a piac legnagyobb szereplői, akkor gyere el te is október 1-jén! Részletek itt.

Címlapkép: MTI/Sóki Tamás

BenzinGázolaj
hollandia_nyugdíjasok_getty
GettyImages-1177537643
GettyImages-1180841559
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
forint érme