Robinhood részvénykereskedési fintech
Bank

A pofára esés után ismét megpróbálkozik a bankbetétekkel a Robinhood

Portfolio
Ismét megpróbálkozik a Robinhood, az ingyenes részvénykereskedéssel hódító amerikai startup, hogy egy bankszámlákkal rivalizáló terméket indítson el. Alig 10 hónap telt el azóta, hogy a „3%-os bankszámlájuk” csődöt mondott.

Tavaly év végén jelentette be a Robinhood, hogy a banki kamatakt jócskán meghaladó, 3%-os kamatot kínáló bankbetétet indítanak, melyre betétbiztosítást is adnak, viszont kiderült, hogy a bankszámla valójában egy pénzpiaci alap lesz, betétbiztosítás tehát nem jár rá, de még az alapok befektetővédelmi szervezete, az SIPC sem tudott az indulásról, a 3% pedig nem volt garantált. Miután a Robinhood nyilvánosan is nevetség tárgya lett, inkább beszántották az ötletet – átmenetileg.

Most egy teljesen új terméket fejlesztettek, folyamatba pedig bevontál Jason Warnick Amazon-veteránt, aki a cég pénzügyi igazgatója lett, Gretchen Howardot, az Alphabet részvényekkel foglalkozó ágának volt vezetőjét, valamint Dan Gallagher volt SEC-felügyelőt is - írja a CNBC.

Az új termék szintén egy pénzpiaci alap lesz, ez viszont „csak” 2,05% kamatot biztosít majd, ami jóval magasabb még mindig, mint az országos átlag. Ezen kívül állítólag 1,25 millió dollárig betétbiztosítás is jár majd a befektetésre, az viszont még nem világos, hogy az ügyfelekre fejenként vonatkozik-e majd ez vagy a teljes portfólióra – az utóbbi esetben ugyanis ez elég csekély.

Az elmúlt években a Robinhood konkurensei is indítottak hasonló termékeket: a SoFi, a Betterment, a Wealthfront és a CreditKarma is előállt olyan alapokkal, melyekre sikerült FDIC-biztosítást szerezni.

Címlapkép: Bloomberg / Getty Images

mnb jegybank hungary
BMW
Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
revolut shutter