Robinhood részvénykereskedési fintech
Bank

A pofára esés után ismét megpróbálkozik a bankbetétekkel a Robinhood

Portfolio
Ismét megpróbálkozik a Robinhood, az ingyenes részvénykereskedéssel hódító amerikai startup, hogy egy bankszámlákkal rivalizáló terméket indítson el. Alig 10 hónap telt el azóta, hogy a „3%-os bankszámlájuk” csődöt mondott.

Tavaly év végén jelentette be a Robinhood, hogy a banki kamatakt jócskán meghaladó, 3%-os kamatot kínáló bankbetétet indítanak, melyre betétbiztosítást is adnak, viszont kiderült, hogy a bankszámla valójában egy pénzpiaci alap lesz, betétbiztosítás tehát nem jár rá, de még az alapok befektetővédelmi szervezete, az SIPC sem tudott az indulásról, a 3% pedig nem volt garantált. Miután a Robinhood nyilvánosan is nevetség tárgya lett, inkább beszántották az ötletet – átmenetileg.

Most egy teljesen új terméket fejlesztettek, folyamatba pedig bevontál Jason Warnick Amazon-veteránt, aki a cég pénzügyi igazgatója lett, Gretchen Howardot, az Alphabet részvényekkel foglalkozó ágának volt vezetőjét, valamint Dan Gallagher volt SEC-felügyelőt is - írja a CNBC.

Az új termék szintén egy pénzpiaci alap lesz, ez viszont „csak” 2,05% kamatot biztosít majd, ami jóval magasabb még mindig, mint az országos átlag. Ezen kívül állítólag 1,25 millió dollárig betétbiztosítás is jár majd a befektetésre, az viszont még nem világos, hogy az ügyfelekre fejenként vonatkozik-e majd ez vagy a teljes portfólióra – az utóbbi esetben ugyanis ez elég csekély.

Az elmúlt években a Robinhood konkurensei is indítottak hasonló termékeket: a SoFi, a Betterment, a Wealthfront és a CreditKarma is előállt olyan alapokkal, melyekre sikerült FDIC-biztosítást szerezni.

Címlapkép: Bloomberg / Getty Images

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
online hitel kölcsön