Felemás gyorsjelentés az UniCredittől
Bank

Már a betétekre is negatív kamatokat tervez bevezetni az olasz UniCredit

Portfolio
Az olasz UniCredit azt tervezi, hogy 2020-tól negatív betéti kamatokat vezet be a „jóval több mint” 100 ezer eurós betéttel rendelkező magánszemély ügyfelei számára – írja a Financial Times.

Bármely negatív kamatlábat kizárólag a jóval több mint 100 ezer eurós betéttel rendelkező ügyfelekre vetnének ki – mondta szerdán a BFM-nek adott interjújában Jean Pierre Mustier vezérigazgató, szavait a Financial Times szerint az UniCredit is megerősítette.

Az Európai Központi Bank múlt hónapban -0,4%-ról -0,5%-ra csökkentette betéti kamatlábát, vagyis évi fél százalékot csíp le a bankok nála tartott betéteiből. A bankok ezt az „adót” próbálják egyre nagyobb tömegben áthárítani ügyfeleikre.

A vállalati ügyfelek esetében már elterjedt a negatív betéti kamatlábak alkalmazása, manapság a lakossági betétek és egyes országokban (pl. Dánia, Svájc) már a banki hitelek negatív kamatozása is terítéken van. A svájci UBS korábban közölte: a 2 millió frank vagy 500 ezer euró feletti betétekre tervezi negatív kamatok bevezetését.

Az UniCredit vezérigazgatója a Financial Timesnak azt mondta, szabályozói iránymutatásra van még szükségük ahhoz, hogy egyértelmű legyen, miként háríthatják tovább a negatív kamatlábakat az üzleti ügyfelekre, illetve nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyekre úgy, hogy közben nem büntetik a „kis retail ügyfeleket”. A BFM-nek adott interjújából az is kiderült, hogy a negatív kamatozású betétek helyett jobb megtakarítási alternatívákat kínálnak érintett ügyfeleiknek.

Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
revolut shutter