Előfizetői tartalom

Autóiparba, mezőgazdaságba és idegenforgalomba fektethet Magyarországon a Nemzetközi Beruházási Bank

Portfolio
Szeptemberben nevezett ki új magyar alelnököt a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB). A több ország tulajdonában álló befektetési bank működését kevéssé ismerők számára meglepő lehet, hogy Laszlóczki Imre komoly diplomata múlttal került a pozícióba: az alelnök elsőként a Portfolio-nak beszélt arról, mit is jelentenek a gyakorlatban a fejlesztések az IIB-nél, milyen területekben látnak fantáziát, de természetesen a Budapestre költözéssel kapcsolatos diplomáciai kérdésekre is rákérdeztünk.

Az elmúlt több mint 30 évben külügyi területen dolgozott, fontos pozíciókat töltött be a Külügyminisztériumban, tipikus karrierdiplomata életút az öné. Hogy került most mégis a bankszakmába? Diplomataként, tisztviselőként karrierem során folyamatosan foglalkoztam nemzetközi gazdasági együttműködési kérdésekkel, befektetésvonzással, részt vettem befektetési alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés