OTP
Bank

Kitört az OTP

Portfolio
Az elmúlt hetekben az OTP többször is megpróbált felfelé kitörni abból a sávból, amelyben a bankpapír a korábbi hónap folyamán oldalazott. A pénteki kereskedésben az árfolyam újra felfelé tört ki a sávból, majd hétfőn az OTP tovább emelkedett, megközelítve ezzel a részvény áprilisi, történelmi csúcsát. Az OTP technikai képe alapján lehet még tér a további emelkedés előtt, megnéztük, mire érdemes figyelni a továbbiakban.

Az elmúlt hónapok folyamán viszonylag kiszámítható volt az OTP mozgása, a részvény egy aránylag jól körülhatárolható sávban mozgott 11 850 és 12 800 forint között. Bár a bankpapír szeptemberben kétszer is sikerrel törte át a sáv tetejét, a kitörés azonban egyik esetben sem került megerősítésre és az árfolyam a korábbi kereskedési sávjába került vissza.

A pénteki kereskedésben irányadó, rendkívül kedvező részvénypiaci hangulatban az OTP is nagyot erősödött, majd a hét utolsó napjának több mint három százalékos emelkedésével a részvény ismét áttörte a 12 800 forintos sávtetőt, majd az erősödés a hétfői kereskedés első felében is folytatódott.

Az OTP hétfő délelőtt 13 150 forintig erősödött, majd a lendület kissé alábbhagyott, az árfolyam azonban továbbra is a 13 000 forintos szint felett jár. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő megállót az áprilisi, 13 250 forintos történelmi csúcs jelentheti az OTP számára, ehhez csupán 1,5 százalékot kellene erősödnie az árfolyamnak. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a korábbi kereskedési sáv tetejét jelentő 12 800 forintos szint jelenti az első fontos támaszt, míg alatta a 12 400 forintos szintre érdemes figyelni.

OTP

Címlapkép forrása: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mkb fintechlab design summit