Bank

Öt évig tartott, mire a legnagyobb német bank jelentette, hogy milliárdos pénzmosásról tud

Portfolio
Öt évig tartott, mire a Deutsche Bank jelentette a Danske Bank pénzmosási botrányához köthető, gyanús tranzakciókat, pedig már 2015-ben tudhattak arról, hogy a dán pénzintézeten gyanús ex-szovjet milliárdok folynak át, sőt, kisebb összegekhez köthetően még annak a gyanúja is felmerül, hogy a német bank szándékosan próbált elrejteni bizonyítékokat - írja a Reuters.  

Idén tiltották ki a Danske Bankot Észtországból, miután kiderült, hogy 200 milliárd eurónyi gyanús, pénzmosáshoz köthető tranzakciót kezelt a balti országban 2007 és 2015 közt. A dán pénzintézetnek a Deutsche Bank is segített egyes tranzakciókat lebonyolítani, de idén februárig nem jelentették, hogy bármi gyanús folyna a banknál, csak szép csendben megszakították velük a kapcsolatot 2015-ben.

A Deutsche Banknál most egy kifejezetten gyanús, 1,1 millió eurós összeg kezdte el szúrni a hatóságok szemét, amit maga a Deutsche is gyanúsként értékelt a lebonyolítás 2014-2015-ös éveiben, de nemhogy nem jelentette a hatóságoknak, de még felmerül a gyanúja annak is, hogy szándékosan megpróbálták elkendőzni a kihágást.

Ha bebizonyosodik a gyanú, hogy szándékosan rejtegetett a legnagyobb német bank olyan tranzakciókat a hatóságok elől, melyről tudták, hogy potenciálisan pénzmosáshoz köthető, a bank masszív szankciókkal találhatja szembe magát, ami akár Christian Sewing vezérigazgató állásába is kerülhet.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
mkb fintechlab design summit