Előfizetői tartalom

Öt évig tartott, mire a legnagyobb német bank jelentette, hogy milliárdos pénzmosásról tud

Portfolio
Öt évig tartott, mire a Deutsche Bank jelentette a Danske Bank pénzmosási botrányához köthető, gyanús tranzakciókat, pedig már 2015-ben tudhattak arról, hogy a dán pénzintézeten gyanús ex-szovjet milliárdok folynak át, sőt, kisebb összegekhez köthetően még annak a gyanúja is felmerül, hogy a német bank szándékosan próbált elrejteni bizonyítékokat - írja a Reuters.  

Idén tiltották ki a Danske Bankot Észtországból, miután kiderült, hogy 200 milliárd eurónyi gyanús, pénzmosáshoz köthető tranzakciót kezelt a balti országban 2007 és 2015 közt. A dán pénzintézetnek a Deutsche Bank is segített egyes tranzakciókat lebonyolítani, de idén februárig nem jelentették, hogy bármi gyanús folyna a banknál, csak szép csendben megszakították velük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés