Bank

A vártnál erősebb számokkal jött ki a Bank of America

Portfolio
A vártnál jobb bevételi és egy részvényre jutó nyereségről számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Bank of America, miután a lakossági üzletág jó teljesítménye ellensúlyozni tudta a  kereskedési üzletág gyengélkedését. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 1,8%-os erősödést mutatnak.

Bevétel és EPS-soron is verte a Reuters elemzői konszenzusát a Bank of America, a pénzintézet a várt 22,8 milliárd dollár helyett 23 milliárd dolláros bevételről, a várt 51 cent helyett pedig 75 centes egy részvényre jutó nyereségről adott számot.

A bank harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentéséből kiderül, hogy az eredmény 5,8 milliárd dollártért el, szemben az egy évvel ezelőtti 7,2 milliárddal. A lakossági üzletágon belül éves összevetésben 5%-kal 3,3 milliárd dollárra nőtt a profit. A szegmensben a hitel- és betétállomány is nőni tudott, emellett a lakossági megtakarítások is nőni tudtak, egy év alatt 9%-kal 223 milliárdra.

A főbb üzletágak közül a vagyonkezelés mutatott a legnagyobb profitnövekedést 8%-kal, itt az adózás előtti profitmarzsok is rekordon voltak a harmadik negyedév végén 30%-kal. A bank a vizsgált időszak végén összesen 2900 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont kezelt.

Brian Moynihan bankvezér rövid kommentárjában kitért arra, hogy igyekeznek azokra a területekre fókuszálni és azokat erősíteni a bankon belül, amelyeket kontroll alatt tudnak tartani. Bár még nyitás előtt jár az amerikai piac,úgy tűnik, a befektetők örülnek a gyorsjelentés tartalmának, ugyanis már 1,8%-os erősödésnél jár a részvényárfolyam.

bofa
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mkb fintechlab design summit