Bank

A vártnál erősebb számokkal jött ki a Bank of America

Portfolio
A vártnál jobb bevételi és egy részvényre jutó nyereségről számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Bank of America, miután a lakossági üzletág jó teljesítménye ellensúlyozni tudta a  kereskedési üzletág gyengélkedését. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 1,8%-os erősödést mutatnak.

Bevétel és EPS-soron is verte a Reuters elemzői konszenzusát a Bank of America, a pénzintézet a várt 22,8 milliárd dollár helyett 23 milliárd dolláros bevételről, a várt 51 cent helyett pedig 75 centes egy részvényre jutó nyereségről adott számot.

A bank harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentéséből kiderül, hogy az eredmény 5,8 milliárd dollártért el, szemben az egy évvel ezelőtti 7,2 milliárddal. A lakossági üzletágon belül éves összevetésben 5%-kal 3,3 milliárd dollárra nőtt a profit. A szegmensben a hitel- és betétállomány is nőni tudott, emellett a lakossági megtakarítások is nőni tudtak, egy év alatt 9%-kal 223 milliárdra.

A főbb üzletágak közül a vagyonkezelés mutatott a legnagyobb profitnövekedést 8%-kal, itt az adózás előtti profitmarzsok is rekordon voltak a harmadik negyedév végén 30%-kal. A bank a vizsgált időszak végén összesen 2900 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont kezelt.

Brian Moynihan bankvezér rövid kommentárjában kitért arra, hogy igyekeznek azokra a területekre fókuszálni és azokat erősíteni a bankon belül, amelyeket kontroll alatt tudnak tartani. Bár még nyitás előtt jár az amerikai piac,úgy tűnik, a befektetők örülnek a gyorsjelentés tartalmának, ugyanis már 1,8%-os erősödésnél jár a részvényárfolyam.

bofa
15 August 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A trader looks at his monitors in the trading room of the stock exchange. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)
Benzinkút
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!
mobiltelefon laptop iphone
cimlap_gáz0127
nemetotrszag ifo index konjunktura gazdasag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
takarekbank