Előfizetői tartalom

McKinsey: egyszerre több oldalról szorongatják a bankszektort

Portfolio
A makrogazdasági bizonytalanság mellett egyre inkább a méretgazdaságosság, az agilis működés és a földrajzi elhelyezkedés határozza meg a bankok profitabilitását. A hitelintézeteknek az ellenállóképességük fokozására van szükség a bigtech fenyegetés visszaveréséhez – hangzott el a McKinsey vezetőjének előadásában a Portfolio mai konferenciáján.

Jánoskuti Levente, a McKinsey irodavezető partnere többek között az alábbiakról beszélt előadásában a mai Budapest Economic Forum délutáni szekciójában: a bankszektor tőkepiaci teljesítménye a hosszú távú elvárások alatt van továbbra is annak ellenére, hogy profitabilitásban visszakapaszkodott a szektor, a banki marzsok nyomás alatt maradtak, a versenytárs szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés