Előfizetői tartalom

Örökbe fogadsz? Vigyázz a babaváró hitellel!

Portfolio
Tapasztalataink szerint gyakran a bankfiókok ügyintézői sincsenek tisztában azzal, mely örökbefogadott gyermekek után lehet igénybe venni a futamidő végéig kamatmentes babaváró hitelt. A lényeg: bár ugyanúgy jár a babaváró hitel az örökbefogadóknak, mint másoknak, az 5. év eltelte után csak akkor lesz kamatmentes a kölcsön, és más szempontból is akkor éri meg igazán felvenni a babavárót, ha az örökbefogadott gyermek 2019. július 1-je után született.

Lakáshitelt vennél fel inkább? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával! Az általános szabály A 10 millió forintig felvehető babaváró hitel a gyermek születése előtt igényelhető (ha utána vesszük fel, akkor már elkéstünk), az első 5 évben mindenképpen kamatmentes, így törlesztőrészlete 20 éves futamidő mellett például 45 ezer forint környékén alakul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés