Bank

Beütött a kereskedelmi háború a legnagyobb svájci banknak

Portfolio
Az elemzők által várt értéket meghaladó harmadik negyedéves eredményt közölt a UBS. A svájci nagybank nyeresége 1,25 milliárd dollárról 1,05 milliárd dollárra csökkent ugyanakkor a gyenge befektetési banki tevékenység miatt.

A UBS figyelmeztetett: a kereskedelmi konfliktusok és a geopolitikai feszültségek továbbra is negatívan hatnak a befektetői bizalomra, ezt szenvedte meg a harmadik negyedévben is a társaság befektetési banki divíziója.

A működési eredmény az egy évvel korábbi 7,43 milliárd dollárról 7,09 milliárd dollárra csökkent a banknál, utóbbi nagyjából megfelel az elemzők 7,1 milliárdos várakozásának, miközben a nettó eredmény a maga 1,05 milliárd dolláros értékével felülmúlta a 971 millió dolláros elemzői konszenzust.

A befektetési banki divízióban 59%-kal esett az adózás előtti profit, miközben a vagyonkezelésben 2%-os volt a visszaesés.

Sergio Ermotti vezérigazgató szerint a piaci körülményekhez képest szilárd eredményeket értek el vonzó megtérülés mellett, ugyanakkor az alacsony kamatkörnyezet negatívan fog hatni a társaság nettó kamatbevételére. Abban bíznak azonban, hogy a náluk befektetett eszközök értéke tovább fog nőni, és ez segíteni fogja a bevételek növekedését.

ubs
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mkb fintechlab design summit