Malajzia
Bank

Titokban összekacsintott Malajzia a Goldman Sachs vezetőivel

Portfolio
A nyilvánosan és többször is követelt 7,5 milliárd dollár helyett beéri 2-3 milliárd dollárral is Malajzia a korábban kirobbant, 1MDB néven elhíresült vesztegetési botrányban az amerikai bank által okozott károk megtérítésére – értesült a Bloomberg.

A hírügynökség úgy tudja, a korábbi jóval magasabb összeg helyett 2-3 milliárdért is lemondana a pereskedésről a délkelet-ázsiai állam. Bár a végső megállapodás ettől jelentősen eltérhet, a Bloomberg szerint a hír a tárgyalófél alkura való hajlandóságát mutatja. Eközben a maláj ügyészek megpróbálják a büntetőügyet felső bírósági szinten továbbvinni.

Malajzia korrupció és hűtlen kezelés vádjával tett büntetőfeljelentést a Goldman Sachs amerikai befektetési bank és annak két korábbi alkalmazottja ellen decemberben.

A malajziai főügyészség az 1MDB alap Goldman Sachs által levezetett három kötvénykibocsátását találta vitathatónak.Az amerikai befektetési bank ugyanis a Tanjong Energy Holdings, illetve a Genting Bhd malajziai erőműveinek az akvizícióját vezényelte le az 1MDB számára két, együttesen 3,5 milliárd dolláros kötvénykibocsátással finanszírozva 2012-ben, majd ellenjegyzőként vett részt egy 3 milliárd dolláros kötvénykibocsátásban "új stratégiai kezdeményezések finanszírozásához" abu-dzabi befektetőkkel 2013-ban. Közreműködéséért a Goldman Sachs 600 millió dolláros díjazásban részesült.

A Goldman Sachs egyik korábbi alkalmazottja az amerikai nyomozó hatóságoknak már elismerte, hogy vesztegetéssel vette rá a malajziai alap illetékes döntéshozóit arra, hogy a bankházat bízzák meg a kötvénykibocsátás főszervezőjének és azért döntöttek kötvény-kibocsátásos tőkebevonás mellett, hogy a szokásosnál nagyobb díjbevételt tudjanak vele elérni a bankház számára.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
mkb fintechlab design summit