Előfizetői tartalom

Vészhelyzet a bankok harmadánál! Lábjegyzetté válnak a történelemben?

Portfolio
Értékteremtés helyett tulajdonosi értéket rombol a globális bankrendszer mintegy 60 százaléka, pedig a gazdasági lassulás miatt ennél már csak rosszabb lesz a működési környezet a következő években – figyelmeztet a McKinsey friss éves globális banki jelentésében. A bankok mintegy egyharmada az utolsó órában van, amikor még előre menekülhet, ellenkező esetben eltünteti őket saját tehetetlenségük vagy még inkább az egyre nagyobb fenyegetést jelentő fintech cunami.

Fő megállapítások „Az utolsó boxkiállás? A bátor ciklusvégi lépések ideje” - nagyjából így fordítható le a címe a McKinsey friss éves globális banki jelentésének, amely szokás szerint rendkívül érdekes adatokat és meglátásokat közöl a világ bankrendszeréről. A tanulmány legfontosabb megállapításai az alábbiak: egyértelműen a gazdasági ciklus késői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés