Előfizetői tartalom

Vadiúj digitalizációs stratégiával rukkolt elő az MNB

Portfolio
Új fintech stratégiát hozott létre az MNB, amely 24 konkrét intézkedési javaslattal próbálja elősegíteni az innovációt, digitalizációt a magyar pénzügyi szektorban - mondta el Kandrács Csaba, az MNB alelnöke az intézmény mai konferenciáján. E stratégia tartalmazza majd többek közt a digitális sztenderdek létrehozását, az egyetemekkel való együttműködés elmélyítését és az online szerződéskötés, valamint közösségi finanszírozás támogatását is. A digitalizáció költséghatékonyabbá teheti a magyar bankszektort és olcsóbbá teheti a pénzügyi szolgáltatásokat is.

A digitalizáció erősödésére többek közt azért van szükség, mert a magyar bankrendszer viszonylag drágán állítja elő a szolgáltatásait, amelyért az ügyfelek is sokat kell, hogy fizessenek – mondta el Szombati Anikó, az MNB Chief Digital Officere a mai eseményen. A szakember hozzátette: Az ügyfelek számára elérhető digitális szolgáltatások mennyisége és komplexitása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés