Bank

A hatóságok arra kérik a Deutsche Bank vezérét, adja fel két állását a cégnél

Portfolio
A felügyeleti szervek egyre nagyobb nyomást helyeznek a Deutsche Bank vezérére amiatt, hogy adja fel befektetési banki vezető pozícióját, a kettős szerep ugyanis veszélyezteti a csoport átalakítási terveit – írja a Financial Times.

Az EKB és a német felügyelet, a BaFin is azt szeretné, ha a Deutsche Banknál két külön személy lenne a vezérigazgató és a befektetési banki vezető. Ezt a két pozíciót jelenleg a cég vezére, Christian Sewing tölti be. Az ügyre rálátó források szerint a hatóságok azt szeretnék, ha ez a különválás a következő 2-3 évben végbemenne, hogy a bank sikeresen végre tudja hajtani az átalakítási törekvéseit.

A hatóságok szerint azért sem jó, hogy a két pozíciót ugyanazon személy tölti be, mert érdekellentét alakul ki: a vezérigazgatónak a kockázatok mérséklésére kell törekednie, míg egy befektetési banki vezető definíció szerint a kockázatvállalásban érdekelt.

Múlt héten írtunk arról, hogy jelentős, 832 millió eurós veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévre a Deutsche Bank, alulmúlva ezzel az elemzők 778 millió eurós mínuszról szóló várakozását is. A legnagyobb német pénzintézet a bevételek visszaesését és a szerkezetátalakítás költségeit egyaránt megszenvedi:

Elon musk tesla
STA_1550
parlament országgyűlés
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Keressük hosszú távra a legjobb befektetést.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
varg mihaly