Előfizetői tartalom

Kegyelemdöfés a lakáshiteleknek: így pusztít a babaváró hitel

Portfolio
A már amúgy is telítődő lakáshitelpiacon érződik a leginkább a babaváró hitel kiszorító hatása: a babaváró kölcsön első három hónapjában 8%-kal esett vissza a lakáshitelek új felvétele az egy évvel korábbihoz képest. Történetének első három hónapjában 277 milliárd forintnyi szerződéskötést ért el a babaváró termék, rekord szintre emelve a lakosság hitelfelvételét. Miközben a háztartások hitelállománya évi 13%-kal nőtt így, a vállalatoknál még nagyobb, 14%-os volt az éves szárnyalás.

Lakáshitelt vennél fel? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával! Közzétette szeptemberi hitel- és betéti statisztikáit a Magyar Nemzeti Bank a magyar bankrendszerről. Az egyik legérdekesebb adat a július 1-jén elindult babaváró hitel szerződéskötési összege: szeptemberben 98 milliárd forintnyi ilyen szerződét kötött a lakosság, jelentősen felülmúlva a lakáshitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés