Heteken belül jöhet az Apple Pay az Ersténél
Bank

Öt fintech újítás, amely hamarosan megjelenhet Magyarországon

Portfolio
Adatvezérelt, geolokáción alapuló ügyfélkommunikáció és ajánlatok, mobilos chatprogramok billentyűzetébe épített fizetés, előfizetések kezelése egyetlen platformon – csak néhány érdekes innováció, amelyet fintech cégek szállíthatnak a bankoknak, és akár itthon is könnyen megjelenhetnek. Az Erste Bank és a Day One Capital Bankspiration című rendezvényén 5 shortlistes fintech cég mutatkozott be, melyek a későbbiekben együttműködhetnek a bankkal.
Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese is részt vesz jövő csütörtöki Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

„Sok éve dolgozom a bankszektorban, és látom, hogyan működik a döntéshozás, hogy nem lehet kivételeket tenni, ez az egyik oka, hogy az új ötletek sokszor kívülről érkeznek a bankszektorba. A fintecheknek sokszor nagyon jó ötleteik vannak, de szükségük van a gyakorlati tudásra és az ügyfelekre, amit viszont egy bank tud megadni nekik” – vezette fel a rendezvényt az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován.

Az Egyesült Államokban például a személyi hitelek harmadát már fintech cégek adják, Kínában pedig mobilfizetéssel lehet az után koldulóknak adományozni – említett felvezető előadásában két példát Juhász László (BCG) arról, a fintech cégek nem „jönnek”, hanem már itt vannak. Az Erste Bankspiration rendezvényén 5 ígéretes fintech mutatkozott be, melyek különböző területeken hozhatnak „diszruptív erőt” a bankoknak:

  • Minna Technologies – banki API-n keresztül meg tudják mutatni, milyen előfizetésekkel rendelkezik egy ügyfél: példul Spotify, Netflix vagy éppen internet-előfizetéssekkel. Arra készítettek egy platformot, hogy ezeket az előfizetéseket egyszerűen, automatikusan tudják kezelni az ügyfelek: például appon keresztül törölhetik az előfizetéseket automatikusan, nem kell a szolgáltatóval kapcsolatba lépni, és arra is van megoldásuk, hogy az ügyfelek könnyen szolgáltatót tudjanak váltani.
  • Flybit – egy olyan platformot fejlesztenek, amely a bankoknak az ügyfélkommunikációban segít. A platform az ügyfelek személyére, élethelyzetére szabott célzott kommunikáció, ajánlatok megtervezését segíti adatelemzés, geolokáció használatával.
  • PayKey – a fintech a közösségi médiát köti össze a bankokkal az üzenetküldő szolgáltatásokba építhető fizetési megoldással. A mobiltelefonok billentyűzetébe épülő gombon keresztül indíthatnak egyszerűen fizetési tranzakciót a felhasználók chatelés közben A megoldást mobilszámra utalásra, vagy más folyamatra is igazítani lehet.
  • Cantab PI – egy moduláris platformot fejlesztenek, amely mesterséges intelligencia algoritmussal működik, és a személyre szabható ajánlatokon keresztül az ügyfelek elégedettségét segítik növelni. Az algoritmus a banki adatvagyonból dolgozik, a megoldást egyik nagy afrikai ügyfelüknél mindössze 3 hónap alatt előkészítették, hat hónap után már mérhető pozitív hatása volt a bank bevételeire.
  • Vintom – egy kifejezetten videós kommunikációra szakosodott fintech cég, amely a komplex banki termékek kommunikációjában, keresztértékesítésében segít a pénzintézeteknek.
Portfolio Banking Technology 2019
Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese is részt vesz jövő csütörtöki Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
mnb_jegybank_felügyelet_shutter