Megrohamozták a babavárók a Takarékot is
Bank

Az MNB is felfigyelt a Takarékbanknál felmerült informatikai anomáliákra

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank a Takarékbank napi többszöri státuszjelentései és gyakori telefonos egyeztetések segítségével folyamatosan nyomon követte a Takarék Csoport 13 tagintézményének informatikai beolvadását az új Takarékbankba az elmúlt „hosszú” hétvégén - írta az Index megkeresésére az MNB.

A lap által idézettek szerint az alábbiakat írta a jegybank:

  • "A bankkal végzett egyeztetések, tárgyalások során a jegybank felügyelési eszközeivel ösztönzi és támogatja a problémák mielőbbi helyreállítását az ügyfelek informatikai kiszolgálásának zavartalan működtetése érdekében".
  • A jegybank válasza alapján a Takarékbank csütörtöki jelzései szerint "a hibákat döntően sikerült elhárítani". 
  • Védelmébe is vette a felügyelet a Takarékbankot: "a Takarékbankhoz hasonló, rendkívül összetett és számos informatikai rendszert érintő rendszercsere során a normál működési üzemmenet keretében is előállhat egyedi túlterheléses helyzet."
  • Az MNB a lap szerint azt is közölte, hogy amennyiben bármilyen fogyasztóvédelmi jogsértés gyanúja merülne fel a probléma kapcsán, az MNB fogyasztóvédelmi felügyelési tevékenységének keretében kivizsgálná azt.

A Takarékbank hétfő és kedden bankszünnapot tartott az összeolvadással kapcsolatos informatikai átállás miatt, az ezt követően felmerült hibákról itt írtunk.  A Takarékbank szerdán ki is adott egy reakciót a netbank akadozását illetően, mint írták, a Takarékbank új ügyfeleinek több mint 90 százaléka akadálytalanul tudja használni az internetes felületeket. A Takarékbank szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a fennakadások elhárításán, várhatóan néhány órán belül orvosolni fogják a hibákat. Ügyfélbeszámolók alapján ez akkor nem történt meg maradéktalanul, ma is előfordultak fennakadások.

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
online hitel kölcsön