Pezsgő party
Bank

Itt mindenki megfordult, aki számít a magyar bankszakmában

Valószínűleg kevés olyan Portfolio-olvasó van, aki ne hallott volna a Bankár Mulatóról. Sőt, megkockáztatjuk, hogy olvasóink jelentős része meg is fordult valamelyik rendezvényükön, ahol az elmúlt 20 évben ott volt mindenki, aki számít a pénzügyi szektorban.

A 90-es évek végén, a 2000-es évek elején komoly divatja volt Budapesten a tematikus, szektorális buliknak. Volt például reklámkocsma, ahol a marketingesek találkoztak, travel agency pub az utazási irodák dolgozóinak, jogászparty, sőt, bárpultparty (itt a vendéglátószakma találkozott). A klasszikus tematikus rendezvények közül ma már szinte csak egy, a Bankár Mulató maradt – mondta a Portfolio-nak Szabó István, a rendezvénysorozat alapító-főszervezője. Szabó akkoriban a Citibanknál dolgozott, ott jutott eszébe, hogy megpróbálkozik egy ilyen rendezvénnyel:

Akkor még 47 bank volt Magyarországon, nekem pedig volt vendéglátós tapasztalatom, ismertem az összes diszkó-, kocsma-, és bártulajdonost, és gondoltam, hogy összehozom a pénzügyi szektorban dolgozó ismerőseimet egy színvonalas, kulturált helyen.

Persze ez még jóval a Facebook-korszak előtt volt, ezért 150 e-mail címmel levelezőlistát csinált, a meghívókat privát postafiókjából küldte ki. „A barátok segítettek összeszedni pár embert, és először belső hálókon terjedt a hír. Két évig ezzel a 150 e-mail címmel üzemeltettem a Bankár Mulatót, de a rendszer működött, hiszen már a harmadik rendezvényre ötszáznál többen jöttek el. Akkor még nem volt Facebook, sőt, egy osztályon két számítógép volt, a főnöknek meg a helyettesének. Ezért mindig bent maradtam estig dolgozni, 8-kor küldtem ki az e-maileket, és arra kértem az ismerősöket, hogy küldjék szét a belső hálózatokon. 3-4 év alatt lett 35 ezer e-mail címem.”

A rendezvény sikere miatt Szabó a banki munkáját otthagyva a vendéglátás irányába váltott. A Bankár Mulatókat minden második csütörtökön rendezték, a belépéshez elég volt névjegykártya, vagy céges belépőkártya felmutatása.

A sorozat azonban nem kapott stabil helyszínt, a mai napig folyamatosan „vándorol” Budapesten belül, sokszor nyitás előtt bérelnek ki egy-egy szórakozóhelyet.

Megfordultak például a Hajógyári szigeten, a Dokkban, a Symbolban, a Leroyban, a Moulin Rouge-ban, az Akváriumban, az Ötkertben, és – stílszerűen – a Bank Dance Hallban is. A csütörtöki bulikhoz kiegészítő rendezvények is kapcsolódnak, például szilveszterek, adriai hajós nyaralások. (Az archív fotókból itt lehet szemezgetni.)

Az alapító szerint nincs ma olyan magyar pénzügyi felsővezető, aki ne fordult volna meg náluk kezdő bankárként. A tőzsdéről, mind a befektetői piacról, és persze a bankszektorból a topvezetők nagy része járt a Bankár Mulatóban az elmúlt húsz évben.

A törzsközönséget ma is a 30-35 éves korosztály jelenti, többségük a pénzügyi szektorban dolgozó középvezető. És ahogy 20 éve, ma sem tartanak a rendezvények hajnalig: 2 körül a legkitartóbbak is hazamennek, így néhány órát tudnak pihenni a pénteki munkanap kezdetéig.

Szabó István szerint komoly üzletek születtek a rendezvényein az elmúlt évtizedekben, mégis legalább ennyire fontosnak tartja, hogy sok kapcsolat, házasság, sőt, több gyermek is született lett a csütörtöki bulikból.

„Ha eljössz ide, akkor az olyan, mintha már túl lennél 3-4 randin, mert tudod, hogy mire számíthatsz. Ez egyfajta minőségi platform ahhoz, hogy az emberek kvázi szabadabban, felszabadultan kössenek akár üzleti, akár magánkapcsolatokat. A legjobb üzenet, hogy 20 év után még mindig életképes egy ilyen tematikus rendezvény” – tette hozzá.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kozossegifinanszirozas