raiffeisen bank_getty
Bank

Csak majdnem hozta a kötelezőt a Raiffeisen, 303 millió eurós profitról jelentett

Portfolio
Nagyjából hozta az elemzők által várt profitszámot a harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Raiffeisen Bank International, a várt 305 millió helyett 303 millió eurót tett ki a csoport konszolidált eredménye.  A bank részvényárfolyama a nyitás előtti kereskedésben közel 2%-os mínusznál tartózkodik.

A gyorsjelentés főbb számai:

  • A nettó kamatbevétel 866 millió eurót tett ki, ez az előző negyedéves számokat 27 millió euróval, a tavalyi hasonló negyedévben mért értéket pedig 10 millió euróval haladja meg. A bank tájékoztatása szerint a növekedés főként az orosz piacnak köszönhető.
  • Ezzel a nettó kamatmarzs 5 bázisponttal 2,46%-ra nőtt a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest, ez utóbbi a román, a cseh és a fehérorosz kamatmarzsok növekedésével magyarázható.
  • A nettó díj és jutalékbevétel 468 millió eurót tett ki, szemben az előző negyedévi 437 millióval, és a tavalyi harmadik negyedévben publikált 455 millióval. A növekedés a klíring és fizetési szolgáltatásoknak, valamint a devizaügyleteknek köszönhető a társaság tájékoztatása szerint.

A bankcsoport adózás előtti eredménye a harmadik negyedévben 465 millió eurót tett ki, ez közel 6%-kal marad el a második negyedéves számoktól, az egy évvel ezelőtti 563 milliótól pedig közel 100 millióval kevesebb. A csoport konszolidált eredménye 303 millió euró lett, jóval kevesebb, mint a tavaly ugyanezen időszakban mért 417 millió. Ennek oka a Raiffeisen szerint a megnövekedett értékvesztési és adminisztratív ráfordítások. A nagyobb értékvesztést a pénzügyi eszközökön volt kénytelen elkönyvelni a bank, ez egy magas tavalyi bázisról romlott most 68 millió euróra, részben az orosz lakossági ügyfeleken elkönyvelt veszteség miatt, de a cseh és a magyar piacon is nőtt ez a szám.

A bank részvényeivel a nyitás előtt közel 2%-os mínusznál kereskednek.

Címlapkép: Christian Charisius/dpa (Photo by Christian Charisius/picture alliance via Getty Images)

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank