banking technology
Bank

Küzdelmes meccset játszik a magyar bankszektor

Portfolio
Immáron negyedik alkalommal rendeztük meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjával, a szektor legfontosabb üzleti és technológiai fejlesztési irányairól volt szó. A konferencia helyszínéről tudósítottunk a nap folyamán ebben a cikkben.

Nehéz a dolga a magyar fintecheknek

Nincs könnyű dolga egy magyar fintechcégnek, hiszen számos környezeti tényező hátráltatja abban, hogy nemzetközi szempontból meghatározó szereplő legyen, nem véletlen, hogy a több mint 110 magyar startupból még nem nőtt eddig gyakorlatilag egy olyan sem, mint például a Revolut vagy a Transferwise – hangzott el mindez a Portolio Banking Technology 2019 záró panelbeszélgetésén.

Tovább a cikkhez

Közeleg a sárga csekk nagy ellensége, de lesz néhány szavuk a politikusoknak

Március 2-án nemcsak az azonnali fizetés, hanem több rá épülő fizetési szolgáltatás is elindulhat Magyarországon, így például a fizetési kérelem, amely a sárga csekkhez hasonlóan (a csoportos beszedéssel ellentétben) rugalmas időzítéssel teszi majd lehetővé a családok számára a közüzemi számlák online kifizetését. Hogy ez tömeges, valós alternatívája lesz-e a sárga csekknek, az a Magyar Posta bevételeivel kapcsolatos politikai szándékon múlhat – hangzott el a Portfolio mai konferenciáján.

Tovább a cikkhez

Egyenlő játékszabályokat követelnek a magyar bankok vezetői

A Bankszövetség digitalizációs programjáról, a fiatalokért vívott versenyről, az ügyfelek számára látványos érdemi innovációkról és a bankszektor esetleges konszolidációjáról beszélgettek egymással hazai bankok vezetői és az EY szakértője a Portfolio mai Banking Technology 2019 konferenciájának egyik délelőtti panelbeszélgetésében.

Tovább a cikkhez

Foggal-körömmel ragaszkodnak a bankok a fizetések feletti uralomhoz

A fizetési rendszerek területén folyik a legnagyobb innováció jelenleg a bankszektorban, ez pedig pont az a terület, amely a legfontosabb a pénzintézetek számára, ezért mindent meg fognak tenni a bankok azért, hogy a dominanciájukat megőrizzék, beleértve akár komplett techcégek felvásárlását. Nem minden fintechcég törekszik persze arra, hogy elvegye a bankok kenyerét: számos olyan szereplő van köztük, amely még javítja is a bankok szolgáltatásait – hangzott el mindez a mai Portfolio Banking Technology 2019 konferencián.

Tovább a cikkhez

Szempillantás alatt több százezer ügyfél hagyhatja el a magyar bankokat

Két hét alatt 400 ezer banki ügyfelet szerezhetne, ha egy közösségi média cég a magyar piacra lépne egy külföldi példa alapján, ezért is kell a bankoknak időben lépnie a digitalizációban. A Bankszövetség létrehozta 22 pontos javaslatcsomagját, mely a versenytorzító hatások kezelése mellett az ügyfelek számra is látható javulást hozhat a banki ügyek intézésében.

Becsei András BAnking Tech
Tovább a cikkhez

A rendezvényen 7 különböző szekcióban vesézzük ki a banki digitalizáció és a fintech ökoszisztémák jelenét és jövőjét. Ahogy a konferencia elején elhangzott, a digitalizációs kihívásokkal való küzdelem nagy meccs, a mérkőzésen az első közönségszavazás szerint egyelőre döntetlenre áll a magyar bankszektor.

Így fest a konferencia első szekciójának a programja:

1szekcio
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank