kbc_getty
Bank

Örülnek a befektetők a számoknak: jelentett a K&H anyabankja

Portfolio
612 millió eurós profitról jelentett a belga KBC csoport, a K&H anyabankjánál a nettó kamatbevételek, valamint a díj- és jutalékbevételek emelkedni tudtak, a kereskedési bevételek viszont gyengén szerepeltek. A befektetők úgy tűnik, örülnek a csoport számainak, a KBC részvényeinek árfolyama  a nyitást követően közel 3%-ot erősödik.

A K&H anyabankjának főbb, harmadik negyedéves számai:

  • A nettó kamatbevétel 4%-kal 1174 millió euróra nőtt az előző negyedévhez képes, éves összevetésben ez 3%-os növekedésnek felel meg. A csoport szerint a kamatbevétel elsősorban annak köszönhetően tudott nőni, hogy nőtt a hitelállomány, emelkedtek a rövid kamatok a cseh piacon és csökkentek a finanszírozási költségek.
  • Éves összevetésben a nem életbiztosítások értékesítési bevétele 9%-kal 192 millió euróra nőtt június végéhez képest.
  • A nettó díj- és jutalékbevételek az előző negyedévhez képest 2%-kal, az egy évvel korábbi adathoz viszonyítva pedig 5%-kal lettek nagyobbak, a harmadik negyedévben 444 millió eurót kitéve. A növekedésben szerepet játszott a CMSS cseh bank teljes konszolidációja, valamint a bankolási és alapkezelési díjak növekedése.
  • A csoport közleményéből kiderül az is, hogy a negyedévben 25 millió eurót tett ki az értékvesztési ráfordítás, ez több mint 10 millióval kevesebb a második negyedévben mértnél, az előző év hasonló időszakához mérten pedig 8 millió euróval.
  • A KBC a harmadik negyedévben 612 millió eurós nyereséget könyvelt el, ami elmarad az előző negyedéves 745 milliótól, valamint a tavalyi harmadik negyedéves 701 millió eurótól is.

Johan Thijs KBC-vezér a gyorsjelentés kapcsán kiemelte, hogy bár a vizsgált negyedévben a nettó kamatbevételek, valamint a díj- és jutalékbevételek emelkedni tudtak, a kereskedési bevételek gyengén szerepeltek, miután az osztalékbevételek is szezonálisan alacsony szinten maradtak,és az egyéb bevételek is visszaestek. Ez utóbbi esetében inkább a második negyedév profitált, a CMSS fennmaradó 45%-os részesedésének megszerzése 82 millió eurót hozott akkor a konyhára.

A befektetők úgy tűnik, örülnek a csoport számainak, a KBC részvényeinek árfolyama a nyitást követően közel 3%-ot erősödik.

Címlapkép: Digital Light Source/Universal Images Group via Getty Images

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank