Előfizetői tartalom

Rázós pletyka terjed a szuperállampapírról és a babaváró hitelről: tisztázzuk a helyzetet!

Egy nagybank döntése nyomán felröppent a pletyka az elmúlt hetekben, hogy több hitelintézetnél és esetleg „központilag” is megtilthatják vagy korlátozhatják a babaváró hitel magyar állampapírba fektetését. A pletyka arra a logikára épül, hogy ez a termékkombináció nagyon magas fix hozamot biztosít még azoknak a fiatal házaspároknak is, akik nem kívánnak gyermeket vállalni, és ezzel sérül a babaváró hitel bevezetésével kapcsolatos állami szándék. Ráadásul októberben bevezettek hasonló korlátozást a főleg privátbanki ügyfelek által igénybe vett lombardhitelek esetében is. A Pénzügyminisztérium és a bankok válaszai alapján összefoglaljuk, miért nem kell tartani egyelőre ilyen korlátozástól vagy tiltástól a babaváró hitel esetében.

Babaváró hitelt vennél fel? Használd a Péncentrum kalkulátorát! Milliós nyereség a nem babaváróknak is A Portfolio olvasói számára már ismerős lehet az a tőkeáttételes hozamszerzési lehetőség, amit az akár 10 millió forintos, kamatmentes babaváró hitel MÁP+ kötvénybe történő befektetése nyújt. Amely házaspárok nem vállalnak gyermeket a hitel felvételét követő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái