Előfizetői tartalom

Rázós pletyka terjed a szuperállampapírról és a babaváró hitelről: tisztázzuk a helyzetet!

Egy nagybank döntése nyomán felröppent a pletyka az elmúlt hetekben, hogy több hitelintézetnél és esetleg „központilag” is megtilthatják vagy korlátozhatják a babaváró hitel magyar állampapírba fektetését. A pletyka arra a logikára épül, hogy ez a termékkombináció nagyon magas fix hozamot biztosít még azoknak a fiatal házaspároknak is, akik nem kívánnak gyermeket vállalni, és ezzel sérül a babaváró hitel bevezetésével kapcsolatos állami szándék. Ráadásul októberben bevezettek hasonló korlátozást a főleg privátbanki ügyfelek által igénybe vett lombardhitelek esetében is. A Pénzügyminisztérium és a bankok válaszai alapján összefoglaljuk, miért nem kell tartani egyelőre ilyen korlátozástól vagy tiltástól a babaváró hitel esetében.

Babaváró hitelt vennél fel? Használd a Péncentrum kalkulátorát! Milliós nyereség a nem babaváróknak is A Portfolio olvasói számára már ismerős lehet az a tőkeáttételes hozamszerzési lehetőség, amit az akár 10 millió forintos, kamatmentes babaváró hitel MÁP+ kötvénybe történő befektetése nyújt. Amely házaspárok nem vállalnak gyermeket a hitel felvételét követő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés