Becsei András BAnking Tech
Bank

Tárgyalt a Versenyképességi Tanács a Bankszövetség digitalizációs javaslatairól

Portfolio
Tárgyalt a Bankszövetség és a Nemzeti Versenyképességi Tanács a szövetség 22 pontos digitalizációs javaslatcsomagjáról, illetve a külföldi működőtőke hazánkba vonzásának hatékonyabbá tételéről - írja a Pénzügyminisztérium sajtóközleményben.

Magyarországon egy év alatt 21 százalékkal nőtt a kártyás fizetések száma, ám az összes fizetési tranzakció mintegy háromnegyede még mindig készpénzalapú – emelte ki Becsei András, a Bankszövetség elnöke, az innovatív megoldások támogatására, a már létező digitális szolgáltatások és az e-ügyintézési törvény adta lehetőségek hatékony kiaknázására tett javaslatot. A túlzott készpénzmennyiség éves többletköltsége 450-500 milliárd forintra becsülhető – hangzott el.

Becsei András arra is felhívta a figyelmet, hogy nem elsősorban a papírpénz, illetve érmék előállítása jelenti a legnagyobb terhet az államháztartás számára, sokkal inkább a készpénzre épülő szürke- és feketegazdaság miatt kieső adóbevételek jelentik a komolyabb veszteséget. A banki fejlesztések eddigi eredményeit ismertetve Becsei András elmondta, hogy az érintőkártyás fizetés Magyarországon lényegesen könnyebb, mint sok más nyugati országban.

A Pénzügyminisztérium által életre hívott és támogatott POS-készülékprogram révén a kereskedők bankkártya-elfogadó terminált igényelhettek, és szintén a jó példák közé tartozik, hogy jövő márciusban kötelező jelleggel indul el az azonnali fizetési rendszer.

Az ülés második előadásában Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár elmondta, hogy Magyarország a működőtőke nagyságát tekintve az európai országok élmezőnyében van, tavaly a bruttó nemzeti össztermék 61 százalékát tette ki.

A következő évek feladata, hogy a gazdaság kitettségének csökkentése érdekében egyre több iparágban valósuljanak külföldi befektetések, illetve megfogalmazódott az is, hogy a kevésbé fejlett országrészek felzárkózásában kulcsfontosságú szerepet játszhat a külföldi működőtőke becsatornázása.

Becsei Andrással a konferenciáink rendszeres vendége:

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet