Előfizetői tartalom

Bankok egész sorát adták már el, de még jön néhány érdekes sztori

Portfolio
A jövedelmezőség javításának és egy értelmezhető, leginkább 5% feletti piaci részesedés elérésének szándéka mozgatja a régió bankpiacán az M&A-tranzakciókat, amelyekben vevői oldalon az OTP és a lengyel állam, eladói oldalon a Societe Generale és a Raiffeisen volt az elmúlt évek legaktívabb szereplője – derült ki a Deloitte mai sajtóeseményén. A bankokat átlagosan a könyv szerinti értékük 0,8-szorosáért adják-veszik a régióban, ami a korábbi hurráoptimizmus teljes hiányát mutatja. Eközben a nem teljesítő banki hitelportfóliók a régió legtöbb országában jórészt kitisztultak (Magyarországon is), már csak Ukrajnában, Lengyelországban és Horvátországban maradt jelentős állomány.

A biztosítói mellett (erről itt írtunk) a bankpiacról és a nem teljesítő hitelek (NPL) tranzakciókról szóló éves tanulmányát is közzétette a Deloitte, ez utóbbiak fő mondanivalóját ismertették a tanácsadócég mai sajtóeseményén. Beindult a konszolidáció a régió bankpiacán 2018 és 2019 a közép- és kelet-európai régió egészében rendkívül jó év volt a makropálya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés