Előfizetői tartalom

Nagyon sok bank került kiszolgáltatott helyzetbe a szuperállampapír miatt

Nem akar minden szolgáltató a szuperállampapír elsődleges forgalmazója lenni, ráadásul nagyon sok bank kiszolgáltatott helyzetbe navigálta magát a MÁP+ eladásával, így kérdés, mit hoz a következő év – árulta el Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban, aki szerint ha valaki év elején MÁP+ helyett hosszú lejáratú dolláros állampapírt vett, közel 32%-ot is tudott keresni rajta.   Kitért arra is, milyen a befektetési világ két évvel a MiFID 2 bevezetése után, hogyan lehet felismerni egy jó privátbankárt és milyen befektetési alapokat kellene piacra dobni ahhoz, hogy Magyarországon is legyen értelme a független tanácsadásnak.

Lassan két éve, hogy útjára indult a MiFID 2. Mik a tapasztalatok ügyfél, működés, költség és kommunikációs oldalról? Parádi-Varga Tamás: A MiFID 2 bevezetése előtt nagyon sokat gondolkodtunk, hogyan fogjuk megoldani az implementációt intézményi szinten. Függetlenségünknek köszönhetően abban a helyzetben voltunk, hogy nem egy külföldi központ, hanem ténylegesen mi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái