Előfizetői tartalom

Százmilliárdokkal üzente meg a kormány: csinálj sok-sok gyermeket! (TOP10 sztori - 6.)

Portfolio
A 10+10 milliós CSOK 2016-os bevezetése után idén újabb szintet lépett a kormány családtámogatási politikája. Olyan új fogalmakkal ismerkedtünk meg, mint a babaváró hitel, a falusi CSOK vagy az újautó-támogatás. Bár óriási ösztönzőket tartalmaz a program (a most családot alapító leendő nagycsaládosok akár 28+15 milliót is kaphatnak), egyelőre korai lenne sikeresnek és eredményesnek nyilvánítani a programot, a demográfiai adatokból ugyanis a házasodási kedvet leszámítva egyelőre nem látszódnak fordulatra utaló jelek.

A családtámogatásokkal elméletben két legyet üthet a kormány egy csapásra: a gyerekvállalásra való hatékony és célzott ösztönzéssel megvalósíthatók lehetnek a kormány demográfiai céljai, más „gazdaságvédelmi” és „versenyképességi” intézkedésekhez hasonlóan alkalmas lehet egy ilyen program a gazdaságélénkítésre is. Orbán Viktor februári évértékelőjén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés