csorokaracsony2
Bank

Legatyásodtál a karácsony miatt? Órákon belül itt a banki segítség

Portfolio
Gyorsasága, fedezetmentessége és egyszerűsége miatt a személyi kölcsön felvétele az egyik legjobb megoldás azok számára, akik a vártnál magasabb kiadások miatt likviditáshiányba kerülnek, közép- és hosszú távon viszont biztos jövedelemmel rendelkeznek. A Pénzcentrum kalkulátora alapján megnéztük, melyek a legjobb 1 millió forintos ajánlatok jövedelemátutalás mellett és anélkül. A jövedelemátutaláson kétéves futamidő mellett átlagosan 60 ezer forint múlhat.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

A lakáshitel és a babaváró hitel mellett a személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltípus a magyar lakosság körében manapság. Az elmúlt egy évben 547 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vettek fel a magyar családok, ami 26%-os növekedést jelent egy év alatt. A legerősebb hónap idén a július és a szeptember volt, ami a nyaralás és az iskolakezdés mellett a lakásfelújítások miatt kiürülő kasszára is utalhat.

A magyar lakosság banki személyikölcsön-tartozása október végére 866 milliárd forintra kúszott fel, ez 30%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. A személyi kölcsönök jelentik a lakáshitelek és a július óta elérhető babaváró hitelek mellett a magyar lakossági hitelezés motorját.

Mégsem jelenthető ki, hogy még soha nem tartozott ennyi ember a bankoknak, ugyanis például a személyi kölcsönök szerződésszáma 7-8 évvel ezelőtt a mostani 697 ezernél 100-200 ezerrel magasabb volt.

Az viszont kijelenthető, hogy joggal népszerűek a személyi kölcsönök historikus összevetésben, hiszen átlagos kamatszintjük és THM-ük 13-14% környékén alakul (a személyi kölcsönöket szinte kivétel nélkül végig fix kamatozással kínálják ma Magyarországon). Ahogy azonban alább látni fogjuk, az átlagnál jóval olcsóbb személyi kölcsön is elérhető egyes bankoknál.

A Pénzcentrum kalkulátora segítségével kétféle esetben néztük meg, mit kínálnak a bankok egy 300 ezer forintos nettó jövedelemmel rendelkező hitelfelvételnek. Úgy tűnik, hogy 1 millió forint felvétele esetén 2 év alatt átlagosan mintegy 60 ezer forintot spórolhat az, aki a kiválasztott bankhoz utaltatja a jövedelmét.

Első példánkban nem a kiválasztott bankhoz utalja a hitelfelvevő a jövedelmét, mert például egy olyan banknál van a lakáshitele (amely miatt nem viszi át a jövedelmét), amelynek a személyi kölcsöne most kevésbé kedvező. Ebben az esetben a K&H személyi kölcsöne a legkedvezőbb.

A második esetben viszont vállalja a hitelfelvő, hogy a kiválasztott bankhoz utaltatja a jövedelmét, mert például nem köti egy másik bankhoz a lakáshitele. Ebben az esetben az UniCredit került az élre.

Más jövedelemszintek és hitelösszegek mellett természetesen teljesen más lehet a bankok sorrendje, ezért mindenképpen érdemes kalkulálni a Pénzcentrum kalkulátorával. Munkanapokon számos banknál órákon, digitális megoldást választva pedig akár perceken belül felvehetünk személyi kölcsönt, érdemes szétnézni a kínálatban.

kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
okostelefon kézben pénzügyek