Duna House
Bank

Év eleji nagybevásárlást tartott Lengyelországban a Duna House

Portfolio
340 millió forintnak megfelelő értékben újabb hitelközvetítőt vett Lengyelországban a Duna House, amellyel közel 60%-kal növelheti a Lengyelországban közvetített hitelek volumenét.

A Duna House cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse Franchise S.A. a mai napon megállapodást írt alá Varsóban az Alex T. Great Sp. z o.o. („ATG”) 100%-os üzletrészének megvásárlásáról. Az akvizícióval a zársaság megerősíti a lengyel hitelközvetítői piacon betöltött pozícióját és megközelítőleg 60 százalékkal növeli a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét - közölte a Duna House.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat Kelet-Közép Európa legnagyobb lakóingatlan-közvetítő csoportjaként 3 országban van jelen. Az ATG a lengyel piac meghatározó hitelközvetítője, közvetített hitelvolumenének értéke 2019 első három negyedévében 676 millió lengyel zlotyt (mai árfolyamon 52,8 milliárd forint) tett ki. A felvásárolt cég ügynöki tevékenységre szakosodott, a jelzáloghitelek mellett üzleti szolgáltatásokkal és biztosításokkal is foglalkozik. A tranzakció vételára 4,3 millió lengyel zloty, azaz 339,8 millió forint. A tranzakció az aláírás napján sikeresen lezárult.

A Duna House Group a Metrohouse Franchise S.A. 2016. évi felvásárlásával lépett be a lengyel piacra,2018 novemberében tovább erősítette jelenlétét a GoldFinance akvizíciójával, mely után a jelenlegi a cégcsoport harmadik felvásárlása az országban. Az ATG csatlakozása újabb komoly lépést jelent a Duna House Group lengyelországi hitelpiaci pozíciójának megerősítésében - közölték. A mostani ügylet lezárásával, a cégcsoport égisze alatt több mint 700 hitelszakértő fog dolgozni Lengyelországban, akik folytatják a szoros együttműködést a cégcsoport ottani, Metrohouse ingatlanközvetítő hálózatával. A Duna House lengyelországi csoportja így több mint 120 Metrohouse és GoldFinance irodával, valamint több mint 1 300 ingatlan és hitelszakértővel áll az ügyfelek szolgálatára.

Nyereséggel zártuk a 2019-es évet Lengyelországban és továbbra is elkötelezettek vagyunk a lengyel piac iránt, így az ATG akvizíciója egy logikus következő lépés számunkra. Az akvizíciónak várhatóan az első negyedévtől pozitív hatása lesz a lengyel tevékenység adózott eredményére. A menedzsment összességében 4-5 éves megtérüléssel tervez es bízik abban, hogy a még erősebb piaci pozíciónak köszönhetően a további organikus növekedés is felgyorsul a piacon

 – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Guy Dymschiz, a Duna House cégcsoport igazgatóságának elnöke, aki szerint további akvizíciókat terveznek.

Címlapkép forrása: Duna House

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
online hitel kölcsön