Előfizetői tartalom

Beindult az MNB kötvényprogramja, de kik kapkodták el a papírokat?

Portfolio
Felkavarta a vállalati kötvények állóvizét az MNB tavaly nyáron bevezetett Növekedési Kötvényprogramja (NKP). A friss statisztikák szerint augusztus vége és november vége között 235 milliárd forinttal nőtt a hazai vállalatok kötvényállománya. A program keretében kibocsátott kötvények közel 60%-át az MNB jegyezte le, a fennmaradó összeget jórészt a bankok jegyezhették le.

Jelentősen felpörgette a Növekedési Kötvényprogram (NKP) a vállalati kötvények piacát, az MNB friss, novemberi statisztikái szerint a nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott értékpapírok állománya november végén közel 681 milliárd forintot tett ki, ami a kötvénykibocsátások indulása előtti (augusztus végéhez képest) óta több mint 235 milliárdos állománybővülés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés