árverés
Bank

Bedőlt magyar bankok vagyonát veheted most meg

Portfolio
Január közepétől február elejéig tart a Körmend és Vidéke, az Alba Takarékszövetkezet és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank megmaradt vagyonelemeinek az árverezése – írja a Világgazdaság.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSF) által értékesített vagyonelemekre, köztük ingatlanokra, tulajdoni hányadokra és követelésekre az elektronikus értékesítési rendszerben lehet licitálni.

A Körmend és Vidéke esetében a nagyrécsei majorság 78 ezer négyzetméteres ingatlanegyüttesének 17 használt és felújítandó épülete, valamint egy 211,6 millió forint kikiáltási árú, engedéllyel nem rendelkező terményszárító is eladó.

Az Albánál egy zámolyi ingatlan hatnyolcados tulajdoni hányadáért 225,75 ezer forintról indul a licit, amelyet már kilencedszer hirdetnek meg annak ellenére, hogy a tulajdonostársnak elővásárlási joga van rá.

Az ÉRB Bank esetében élő szerződésállomány alapján fennálló 45 követelést próbálnak értékesíteni, összértékük 2,313 milliárd forint, a licit minimálára becsértékben 1,05 milliárd forint.

Az említett három hitelintézet csődje után az Országos Betétbiztosításai Alap (OBA) 69,1 milliárd forintnyi kártalanítást fizetett ki a betéteseknek, tavaly év közepéig 9,4 milliárd forint térült meg ebből. Tavaly az OBA a három pénzügyi intézménnyel szembeni követelését az Indotek csoporthoz tartozó Hungarian Real Estate Financing Zrt.-nek adta el - emlékeztetett a lap.

Címlapkép: Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül