atm bankkártya
Bank

Egyoldalúan módosítja összes lakossági hitelszerződését az egyik magyar nagybank – A többiek is követhetik

Portfolio
Az UniCredit Bank Magyarországon az összes lakossági hitel- és kölcsönszerződésében egyoldalú módosításra készül, a változásra az azonnali fizetési rendszer március eleji bevezetése miatt kerül sor – tudtuk meg egy olvasónktól.

Az azonnali fizetési rendszer bevezetése miatt március másodikától a korábban bankmunkanapokra korlátozott banki befizetések már hétvégéken, bankszünnapokon is teljesíthetők lesznek. Az olvasónk által hozzánk eljuttatott levél szerint: "az UniCredit Bank Hungary az azonnali fizetési rendszer bevezetésével rá háruló feladatok teljesítésére, és az ezzel kapcsolatban lehetővé vált rendszerfejlesztésekre tekintettel 2020.01.24-i hatállyal egyoldalúan módosítja – valamennyi lakossági hitel - és kölcsönszerződés, a vállalati folyószámlahitel szerződések fizetési esedékességre, továbbá a látra szóló folyószámla kamatok jóváírására vonatkozó szabályait. Az intézkedés a hitelkártyának, magánbetéttel/értékpapírral fedezett privát kölcsönnek és egyenlő tőketörlesztéses jelzáloghitelnek nem minősülő szerződésekre vonatkozik.". 

A módosítás értelmében lehetővé válik, és szerződéses szinten is rögzítésre kerül az eddig bankmunkanapra időzített fizetési esedékességek bármely naptári napon (akár hétvégén vagy ünnepnapon) való teljesítése, elszámolása.

A változás lényege tehát az, hogy ha egy szerződésben eddig a hónap valahányadik meghatározott banki munkanapja szerepelt utolsó teljesítési időpontként egy esedékes befizetésre vagy kifizetésre, akkor ez most akár bankszünnapra is változhat.

Ha valaki nem fogadja el a változtatást, és ezt írásban jelzi a banknak, azután önként felmondhatja a szerződését, vagy ha ezt nem teszi meg, a bank felmondottnak tekinti a szerződését.

Könnyen elképzelhető, hogy a következő hetekben más bankok is követik  ezt a példát, és módosítják a szerződési feltételeiket az újítás miatt (vagy már most is vannak, akik tettek hasonló lépést, csak mi erről eddig nem értesültünk). 

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül