Előfizetői tartalom

Fontos levelet kap hatmillió banki ügyfél napokon belül

Jelen állás szerint március elején elindul az azonnali fizetési rendszer, a szektor eddigi legnagyobb fejlesztése. A bankok számlánként ugyanakkor 10 ezer forintos hátrányban vannak külföldi pénzforgalmi versenytársaikkal szemben a tranzakciós illeték miatt, a pénzforgalmi szolgáltatások országhatárokon belül tartása az egyik legnagyobb feladata lesz idén a szektornak. A bankszektor a lakossági tranzakciós illeték kivezetését kéri – mondta el Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke egy ma tartott sajtótájékoztatón. A bankok becslése szerint hatmillió ügyfél kap január 31-ig egy részletes kimutatást, amelyben a banki díjakat ezentúl összesítve láthatják. Azt is elárulták, a szektor tárgyal a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek bevezetéséről.
A bankszektor helyzetéről kiemelten is szó lesz a Portfolio Hitelezés 2020 konferencián. Regisztráljon Ön is! Hitelezés 2020 INFÓJELENTKEZÉS A szektor előtt három nagy feladat áll idén Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint: A pénzügyi szolgáltatások országhatárokon...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái