Előfizetői tartalom

SPB: 10% feletti hozamot ígérnek a legjobb kötvénybefektetések idén

Portfolio
2020-ban a globális vállalati kötvényeken belül továbbra is azok a magas, fix kamatozású papírok ígérkeznek jó választásnak az alacsonyabb kockázatvállalási hajlandóságú befektetők számára, amelyek a befektetésre ajánlott hitelminősítési kategóriába, vagy a nem befektetési kategória felsőbb régiójába tartoznak. A magasabb kockázatot keresőknek pedig az olyan, alacsonyabb minősítéssel bíró kötvénykibocsátók jöhetnek szóba, amelyek a nyereségtermelésüket növelik, illetve sikeres adósságcsökkentési programot valósítanak meg - írja elemzésében Rotyis József, az SPB Befektetési Zrt. vezető privátbankára.  

Kétszámjegyű hozammal kecsegtet a mexikói olajcég kötvénye A mexikói állami olajvállalat, a Pemex 2019 szeptemberében bocsátotta ki 6,84 százalékos kamatozású, 2030-ban lejáró, dolláros kötvényét, amelynek árfolyama 7 százalékkal emelkedett a kibocsátás óta. A nagymértékben eladósodott vállalat mögött a mexikói állam áll, amely komoly anyagi erőfeszítéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés