takarekbank
Bank

Itt vannak Magyarország legolcsóbb kölcsönei – Beavatkozást tervez az MNB

Portfolio
A fogyasztóbarát lakáshitelek és lakásbiztosítások után harmadikként a fogyasztóbarát személyi kölcsönöket is bevezetheti hamarosan a piacra a Magyar Nemzeti Bank, ezzel vélhetően még gyorsabban felvehetővé, még egyszerűbbé és még olcsóbbá téve ezeket a hiteleket. Megnéztük, hogy amíg az új termékek meg nem érkeznek, milyen ajánlatokkal csábítanak a bankok és egyes pénzügyi vállalkozások, ha néhány százezer vagy millió forintra szükségünk van. Érdekes különbségeket fedezethetünk fel - személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.
Kiemelt téma lesz a személyi kölcsön Hitelezés 2020 konferenciánkon, érdemes regisztrálni!

Hogy a Magyar Nemzeti Bank és a bankok között a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök bevezetéséről folynak egyeztetések, arról a Magyar Bankszövetség eseményén beszéltek a héten, itt írtunk erről.

Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

Személyi kölcsönt nemcsak a hitelfelvétel digitalizáltsága, gyorsasága vagy éppen egyszerűsége alapján érdemes választani, hanem a THM is érdekes, hiszen több tíz- vagy százezer forinttal több lesz a teljes visszafizetendő összeg a hiteldíjakkal együtt, ha nem a legkedvezőbb terméket választjuk. Az egyes személyi kölcsönök kamata és THM-e közötti különbségeket nemcsak az befolyásolja, melyik bankhoz fordulunk, hanem többek között az is, hogy

  • minél nagyobb összeget veszünk fel, jellemzően annál olcsóbb a hitel,
  • minél hosszabb futamidőre veszünk fel hitelt, jellemzően annál olcsóbb a hitel,
  • minél magasabb a jövedelmünk, jellemzően annál olcsóbb a hitel,
  • ha az adott banknál vezetett számlára érkezik a jövedelmünk, jellemzően olcsóbb a hitel, mint ha nem.

    Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

Négy esetet néztünk meg a Pénzcentrum kalkulátora segítségével, mindegyiket jövedelemátutalással, illetve anélkül. Az első esetben 200 ezer forint nettó jövedelemmel 600 ezer forintot szeretnénk felvenni 2 éves futamidőre. A legkedvezőbb ajánlattal a Takarékbank rendelkezik ebben az esetben, hiszen 10,61% az elérhető THM. Ha viszont nem tudjuk vállalni a jövedelemátutalást (mert például lakáshitelünk is van, csak máshol), akkor a Cetelem Banké a legolcsóbb személyi kölcsön 14,56%-os THM-mel.

Teljesen más a kép, ha magasabb összeget és magasabb futamidőt választunk. Szintén 200 ezer forintos nettó jövedelem mellett 3 millió forint 5 évre történtő felvétele esetén egyértelműen a Cofidis 7,90%-os THM-mel rendelkező személyi kölcsöne a nyerő. Jövedelemátutalás mellett a Takarékbank, anélkül a Cetelem futott még be a bankok közül a második helyre.

Ahogy a fentiekből kiderült, nemcsak a magasabb hitelösszeg és a hosszabb futamidő, hanem a magasabb jövedelem is „olcsóbbá teszi” a hitelt. Így például ha valaki 500 ezer forintos nettó jövedelem mellett 600 ezer forintos kölcsönt vesz fel 2 évre, akkor a CIB Bank 8,17%-os THM-mel rendelkező hitele is elérhető számára. Ha viszont nem működik a jövedelemátutalás, akkor a Cetelem 14,56%-os személyi kölcsöne a legkedvezőbb.

Megúszható a magasabb THM jövedelemátutalás nélkül is, ha valaki nagyobb összeget és/vagy futamidőt választ. Ahogy azonban az alábbi ábrán látható, az UniCredit Bank legkedvezőbb, 6,74%-os THM-mel rendelkező „jövedelemátutalásos” személyi kölcsöne így is több tízezer forinttal veri a Cofidis jövedelemátutalás nélküli 7,90%-os hiteltermékét a visszafizetendő összeget tekintve, ha valaki 3 millió forintot vesz fel 5 évre, magasabb jövedelemmel.

Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

Kiemelt téma lesz a személyi kölcsön április 1-jei Hitelezés 2020 konferenciánkon, érdemes regisztrálni!
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
china