Előfizetői tartalom

Magyarok százezreinek még mindig nincs bankszámlája

Portfolio
A magyar lakosság 82,9%-a rendelkezik bankszámlával és 83,2%-nak van bankkártyája – derül ki az legfrissebb Hitelintézeti szemléből. A nők közt gyakoribb a bankkártya és a bankszámlahasználat, mint a férfiak esetében és korcsoport alapján a legnagyobb arányban a 40-50 év köztiek vannak „becsatornázva” a pénzügyi rendszerbe, jövedelem szempontjából pedig a 200-250 ezer forint közt keresők.

A 63%-os világátlagnál jobb a magyar lakosság bankszámla-lefedettsége, viszont régiós szempontból több országtól is elmaradunk – világít rá a tanulmány 2017-es adatok alapján. A cseh, a horvát, a lengyel, a szlovák és a szlovén lakosság is nagyobb arányban ellátott ilyen szolgáltatásokkal, mint a magyar: az élen Szlovénia áll, ahol a felnőtt lakosság 98%-a rendelkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés