Előfizetői tartalom

Több száz magyar fiókot zártak be, gyűlnek a dolgozók a bankoknál

A fiókszám 2009 óta folyamatosan csökken, az alkalmazotti létszám viszont 2016 óta ismét töretlenül gyarapszik a magyar bankoknál – mutatja a Portfolio friss gyűjtése. A válság eleje óta közel harmadával szűkült a kereskedelmi bankok fiókhálózata, létszámban pedig még mindig 8 százalékos az elmaradás a 2008-as csúcshoz képest. Tavaly az integrálódó Takarék Csoport szűkítette csak érdemben a fiókhálózatát, a létszámbővítés szempontjából viszont kettészakadt a banki mezőny. Az ATM-ekre is rákérdeztünk: a bankok jelentős része még mindig nem rendelkezik készpénzbefizetésre alkalmas automatával.

Hitelezés 2020 Ez is téma lesz a Portfolo április 1-jei Hitelezés 2020 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni! Információ és jelentkezés A Portfolio 10 legnagyobb kereskedelmi bankot összesítő gyűjtése alapján továbbra is messze a Takarék Csoport rendelkezik a legnagyobb, 750 egységből álló fiókhálózattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés