Előfizetői tartalom

Több száz magyar fiókot zártak be, gyűlnek a dolgozók a bankoknál

A fiókszám 2009 óta folyamatosan csökken, az alkalmazotti létszám viszont 2016 óta ismét töretlenül gyarapszik a magyar bankoknál – mutatja a Portfolio friss gyűjtése. A válság eleje óta közel harmadával szűkült a kereskedelmi bankok fiókhálózata, létszámban pedig még mindig 8 százalékos az elmaradás a 2008-as csúcshoz képest. Tavaly az integrálódó Takarék Csoport szűkítette csak érdemben a fiókhálózatát, a létszámbővítés szempontjából viszont kettészakadt a banki mezőny. Az ATM-ekre is rákérdeztünk: a bankok jelentős része még mindig nem rendelkezik készpénzbefizetésre alkalmas automatával.
Ez is téma lesz a Portfolo április 1-jei Hitelezés 2020 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni! Hitelezés 2020 INFÓJELENTKEZÉS A Portfolio 10 legnagyobb kereskedelmi bankot összesítő gyűjtése alapján továbbra is messze a Takarék Csoport rendelkezik a legnagyobb, 750 egységből álló...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái